Fjutt

Hva kan vi hjelpe deg med?

Strøm

Fjutt har 14 dagers angrefrist. Fjutt har heller ingen bindingstid, og kan derfor sies opp når som helst.  

Fjutten kan returneres til: 

NTE Marked  Sjøfartsgata 3, 7714 Steinkjer  

Bruksanvisning for oppkobling finner du her:

Bruksanvisning Fjutt (.pdf)1396169 KB

For at Fjutten skal virke, må nettselskapet ditt åpne HAN-porten på strømmåleren din. Ta kontakt med nettselskapet ditt for å få hjelp, eller sjekk om du kan gjøre det på deres kundesider. Mer informasjon finner du her:

Har det skjedd endringer på nettverket ditt i det siste? Dersom det har det, kan det være her feilen ligger. For å løse problemet kan du sette opp Fjutten på nytt.  

For at Fjutten skal fungere trenger den WiFi. Sjekk status på internett-tilkoblingen din for å se om det er her feilen ligger.

HAN-porten er mest sannsynlig ikke åpnet. Dette kan bestilles hos nettleverandør. Om enheten slutter å lyse etter å ha blinket gult, er alt normalt og enheten er klar for bruk. 

Flere nettselskaper lar deg åpne og lukke HAN-porten selv via Min Side.

I utgangspunktet ikke, da det kan føre til at Fjutten ikke får nok strøm. Alternativt kan ekstern strømforsyning kobles til USB-inngangen på enheten.  

Dette er normalt! Alt er som det skal og Fjutten sender data (gitt at den er koblet til strømmåler, og satt opp mot et trådløst nettverk).

Fjutten får ikke nok strøm. Prøv en annen strømkilde, for eksempel en USB-lader.

Fjutten lader. Den kan trenge opp mot 30 min ladetid etter å ha blitt koblet til strømmåleren, men som regel går det raskere. Når den er ladet opp, slukker lyset for vanlig drift. Hvis lyset ikke slukker, kan det være nødvendig å lade med USB.

Fjutten kobler seg på WiFi. Når lyset slukker, har den fått kontakt, med mindre den begynner å lyse grønt igjen. Hvis lyset ikke slukker etter en stund, kan du prøve å sette opp Fjutten på nytt.

Når Fjutten lyser eller blinker rødt, er det noe feil. I dette tilfellet kan du prøve å sette opp Fjutten på nytt.

Koble til strøm via USB. Sett Fjutten i oppstartsmodus ved å holde inn reset-knappen i 5 sekunder (den runde knappen mellom USB- og nettverksinngangen på baksiden). LED-lyset på forsiden blir da grønt. Følg bruksanvisningen for videre oppsett av Fjutten.

Hei 👋 Gjerne chat med oss dersom du trenger hjelp.