Bli kjent med elektriker Georg

Alltid noe nytt å lære

– Etter å ha hørt mye om NTE både fra andre lærlinger og fra familie, var jeg ikke i tvil om hvor jeg ville ha læretiden min. Nå ser jeg for meg å bli i NTE i mange år framover.
Elektriker Georg Flatås

Nå er det 6 år siden Georg gikk inn gjennom dørene til NTE for første gang. Etter det har han gått inn mang en dør. Mange av oppdragene til Georg er nemlig hjemme hos folk; enten det er i splitter nye hus eller i hus som trenger en kjærlig hånd. 

– Jeg er veldig glad i å møte folk, da, smiler Georg. – Og så liker jeg veldig godt å løse problemene deres; enten det er snakk om å fikse en jordfeil, få ting som ikke virker til å virke igjen eller å hjelpe dem å få det finere hjemme. 

Fakta om Georg

Tittel/Stilling: Elektriker Utdanning: Fagbrev som elektriker. Går Teknisk fagskole med fordypning i elkraft.  Arbeidserfaring: Fast ansatt som elektriker i NTE etter å ha tatt læretiden hos oss

Så da Georg skulle bygge seg sitt eget hus, var han ikke i tvil om at han skulle prøve ut mange nye løsninger så han fikk førstehånds erfaring med produktene han anbefaler kundene. Det har blant annet resultert i LED-striper både i dusjen og i taket på badet og i trappeoppgangen. 

– Det fins så mye flott belysning, sier Georg. – Det handler bare om å tørre og prøve noe nytt.

Og Georg mener selv han har lært av de beste.

– Jeg har veldig fine kollegaer, og de deler villig fagkunnskapen sin både med lærlingene og oss ansatte, sier han. 

Spennende saker

Georg liker å få prøvd seg, og derfor har han rukket opp hånda og meldt seg til å jobbe med alt fra solceller til ladeløsninger for elbiler. 

– Det skjer mye på feltet nå, sier han. ​​–Det er gøy å få jobbe med nye, fremtidsrettede løsninger. 

Georg har også fått være med på reiseoppdrag; blant annet til Svalbard. Han var en av elektrikerne som var med til Svalbard og gjorde de elektriske installasjonene i de nye studentboligene (som for øvrig har solceller på taket!) som ble satt opp i 2020. 

– Det er ikke alle bedrifter som gir de ansatte sånne muligheter, sier han. 

Nå er Georg i full gang med Teknisk fagskole. Snart er han fagskoleingeniør og kvalifiserer til å bli prosjektleder. 

– Det er målet, ja, sier han. – Tenk på alle de kule husene jeg kan få være med og prosjektere da! 

kaffeprat
Marte på besøk hos ESPORT-senter i Trondheim
Magnus Fraser
Eirik Kjesbu Engan

Ledige stillinger

Ingen ledige stillinger akkurat nå

Lyst på en karriere hos oss?

Synes du det høres interessant ut å starte en karriere hos oss, men finner ikke helt den riktige stillingen for deg? Da er du velkommen til å sende oss en åpen søknad der du skriver litt hva du kunne tenke deg å jobbe med. Dersom det dukker opp en passende stilling for deg, tar vi kontakt fortløpende.