Bli kjent med Håkon

På kryss og tvers i NTE

At NTE er et stort konsern med mange muligheter, har Håkon utnyttet til fulle. Nå er han på sin fjerde jobb i konsernet.

Arbeidserfaring: Lærling og elektriker i Elektro, etterfulgt av en stilling i Elektro hvor han jobbet med prosjektering og forretningsutvikling av næringsservice.

– Det er så gøy å få brukt ulike sider av meg selv, sier Håkon.

Fakta om Håkon

Fornavn: Håkon Tittel/Stilling: Trainee i organisasjonsutvikling og HR Utdanning: Fagbrev som elektriker, bachelorgrad i økonomi og administrasjon fra BI

Håkon har vært NTE-er siden han ble lærling i Elektro. Etter læretiden ble han fast ansatt som elektriker, og fikk blant annet bryne seg på jobben NTE gjorde med å lyse opp Nidarosdomen.

Etter hvert kjente han at han var klar for å gjøre noe annet. Han bestemte seg for å begynne på en bachelorgrad i økonomi og administrasjon, og ville bruke den nyvunne kunnskapen sin.

– Jeg var fast bestemt på at jeg ville bli i NTE, forteller han. – NTE er et stort, anerkjent selskap med gode ordninger, og det er virkelig muligheter til å utvikle seg her.

Håkon fikk en stilling i staben til Elektro, hvor han jobbet med prosjektering av det nye konseptet Næringsservice og med energieffektivisering av borettslag og sameier.

– Noe kunne jeg godt etter å ha jobbet som elektriker, mens andre ting var helt nytt for meg, sier Håkon. - Det er en god kombinasjon for meg!

Håkon

Fra Elektro til organisasjonsutvikling

Nå har Håkon flyttet på seg igjen; denne gangen til en traineestilling i Organisasjonsutvikling og HR. Her bruker han dagene sine på implementering av nye system og på å hente inn, analysere og systematisere data om de ansatte i NTE.

– Jeg har alltid vært interessert i finansiell analyse, men visste ikke at det var noe som het HR-analyse før jeg ble presentert for det her i NTE, forteller han.

Enkelt forklart jobber Håkon med personaldata for de ansatte i NTE.

– Jeg ser for eksempel på data på sykefravær og turnover, sier han. – I tillegg kartlegger jeg kompetansen vi har i konsernet i dag, og hvilken kompetanse vi har bruk for hos når vi skal ansette nye ansatte. Det er viktig at vi ikke mister verdifull kompetanse, for eksempel når ansatte går av med pensjon.

Håkon sitter på kontoret i Trondheim, men samarbeider mye med folk på de ulike kontorene rundt om i Trøndelag. Særlig samarbeider han tett med IT-avdelingen på Steinkjer, siden det er essensielt at persondataene han behandler blir håndtert riktig.

– Jeg trives kjempegodt i stillingen, sier han. – Faktisk tror jeg nesten ikke jeg kunne truffet bedre verken med arbeidsoppgavene eller kollegaene mine!

Sommerstudenter 2021
Eirik Kjesbu Engan
Per Ove Einangshaug
Strømbroker diskuterer dagens strømmarked

Ledige stillinger

Ingen ledige stillinger akkurat nå

Lyst på en karriere hos oss?

Synes du det høres interessant ut å starte en karriere hos oss, men finner ikke helt den riktige stillingen for deg? Da er du velkommen til å sende oss en åpen søknad der du skriver litt hva du kunne tenke deg å jobbe med. Dersom det dukker opp en passende stilling for deg, tar vi kontakt fortløpende.