Bli kjent med markedssjef i Energitjenester Anders

På rett hylle

– Det var kombinasjonen av å kunne jobbe med et fagfelt jeg virkelig brenner for og å være ute og møte kunder jeg falt for da jeg så stillingsutlysningen.
Profilbilde av Anders Solem

Få kan så mye om energieffektivisering som Anders. Etter å ha hjulpet bedrifter å forstå hva de bruker strøm på og hvordan de kan bruke mindre av den, visste han at det var mange som trengte å lære mer om feltet. 

Tilfeldighetene ville at NTEs satsing på energieffektivisering kom samtidig som Enova gikk ut med nyheten om at de skulle slutte å gi støtte til effektiviseringstiltak.  

Fakta om Anders

Tittel/Stilling: Markedssjef Energitjenester Utdanning: Bachelor i økonomi og administrasjon, holder på med master i eiendomsutvikling og eiendomsforvaltning Arbeidserfaring: Mange års erfaring som eiendomsmegler. Markedssjef i Kjeldsberg eiendomsforvaltning og i Enova.

– Jeg var ivrig etter å få energieffektivisering ut i markedet, forteller Anders. - Det at en kommersiell aktør som NTE hadde en strategisk satsing på det, tiltalte meg. 

Nå har Anders jobbet i NTE i over et år; som markedssjef med et særlig ansvar for næringsbygg og industri - og han stortrives. 

– Det å få jobbe med et felt som betyr så mye for framtiden, trigger meg. Nå gleder jeg meg bare til det blir mindre hjemmekontor og flere kundebesøk! 

For at Anders er sosial, er det ingen tvil om. Og godt er det. Når han ikke bruker arbeidstiden sammen med kunder, går den enten med til lederoppfølging internt eller på å følge opp forsknings- og innovasjonsprosjektene NTE deltar i. Det er mange som vil lære om hvordan de kan bruke mindre strøm, og om hvordan de kan produsere sin egen. Solceller, geobrønner og bruk av styringssystemer som sørger for at du kan bruke energi der du trenger den, når du trenger den og i den mengden du trenger, er hett stoff, og det er mye å lære. 

Og Anders er både lærevillig og lærenem. Nå tar han en mastergrad i eiendomsutvikling og eiendomsforvaltning - med arbeidsgiveren som heiagjeng. 

– Det at NTE aktivt støtter og oppmuntrer ansatte til å få kompetansepåfyll, betyr mye for meg, forteller Anders. – Vi er en kompetansebedrift som skal gi råd til andre, og det er viktig at vi hele tiden er oppdatert på det feltet vi jobber med. 

Strømprisene de siste månedene har gjort at stadig flere har fått øynene opp for energieffektiviseringstiltak. Anders har travle dager. 

– Heldigvis, smiler han. – Nå kan jeg bruke dagene på å finne den beste løsningen for kundene. En mer meningsfull jobb kan jeg ikke se for meg. 

Sommerstudenter 2021
NTE-ENDELIG-SAMMEN
Marte på besøk hos ESPORT-senter i Trondheim
kaffeprat

Ledige stillinger

Ingen ledige stillinger akkurat nå

Lyst på en karriere hos oss?

Synes du det høres interessant ut å starte en karriere hos oss, men finner ikke helt den riktige stillingen for deg? Da er du velkommen til å sende oss en åpen søknad der du skriver litt hva du kunne tenke deg å jobbe med. Dersom det dukker opp en passende stilling for deg, tar vi kontakt fortløpende.