Personvernerklæring

Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk AS behandler personopplysninger i samsvar med til enhver tid gjeldende personvernlovgivning. Her finner du informasjon om hvordan vi innhenter og behandler dine personopplysninger.

Behandlingsansvarlig

Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk AS ved konsernsjef, er behandlingsansvarlig for behandling av dine personopplysninger i Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk.

Har du spørsmål om NTEs behandling av personopplysninger eller vår personvernerklæring kan du ringe oss på telefon 74150200 eller sende oss en e-post til postmottak@nte.no. Du kan også besøke oss i våre lokaler i Sjøfartsgata 3 7736 Steinkjer. Vi vil svare på din henvendelse til oss så fort som mulig, og senest innen 30 dager.

Hvilke personopplysninger er det vi henter inn?

Vi innhenter kun opplysninger som er nødvendige for å kunne ivareta et godt kundeforhold. Opplysningene er for eksempel navn, postadresse, telefonnummer og e-postadresse, eventuelt andre opplysninger som innhentes via den avtalen vi har med deg som kunde. Opplysningene lagres så lenge du har et kundeforhold hos oss eller så lenge vi må lagre data i henhold til andre lovkrav, for eksempel ekomloven, markedsføringsloven, bokføringsloven og regnskapsloven. Vi innhenter personopplysninger om deg til følgende formål:

  • For å kunne gi deg tilgang til våre produkter og tjenester
  • For å kunne sende deg relevant informasjon
  • For å kunne ta kontakt og tilby våre produkter og tjenester
  • Til å behandle og gjennomføre din bestilling
  • Til å fakturere deg for de produkter og tjenester du har kjøpt fra oss, samt til å innkreve utestående fordringer
  • Til å administrere ditt kundeforhold med NTE
  • Til å kunne svare på dine henvendelser til NTE
  • Til å kunne sende deg informasjon via de nyhetsbrev du selv ønsker å abonnere på

Hvordan innhenter vi informasjonen?

NTE innhenter opplysninger direkte fra deg som er kunde hos oss gjennom skjemaer på våre nettsider, når du kjøper produkter eller tjenester fra oss, eller når du kontakter vårt kundesenter eller våre selgere. 

Der er frivillig å oppgi denne informasjonen. Hvis du velger å ikke oppgi personopplysningene, kan vi være forhindret fra å gi deg tilgang til produktet eller tjenesten du ønsker.

Kommunikasjon med oss i NTE

Opplysninger du sender oss pr brev eller e-post lagres på deg som kunde. Brev mottas av vårt postmottak hvor den journalføres. Vi gjør deg oppmerksom på at henvendelser du sender direkte via e-post ikke sendes kryptert. Vi oppfordrer deg derfor om ikke å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via e-post.

Markedsføring

Elektronisk markedsføring vil kun bli sendt til våre eksisterende kunder, i tråd med den til enhver tid gjeldende markedsføringslovgivning. Hvis du ikke er en eksisterende kunde av NTE, vil vi kun kontakte deg eller sende deg informasjon dersom du har gitt ditt eksplisitte samtykke til det.

Vi oppretter profiler på bakgrunnen av informasjonen som innhentes, for å kunne tilby deg de mest relevante produktene og yte god kundeservice. Profilene baseres kun på informasjon som du frivillig gir oss, vi henter ikke inn informasjon for dette formålet fra tredjeparter.

Utlevering av personopplysninger til andre

Personopplysningene deles ikke med utenforstående tredjeparter, men NTE kan bruke leverandører/underleverandører for drift, utvikling og vedlikehold av nettsidene og fagsystemene. Slike leverandører/underleverandører kan behandle personopplysninger på vegne av NTE i samsvar med databehandlingsavtaler mellom NTE og de nevnte leverandører/underleverandører.

Vi vil ellers ikke dele din kundeinformasjon med utenforstående med mindre utlevering av personopplysningene skjer:

  • Med samtykke fra den som opplysningen gjelder,
  • Med hjemmel i lov eller forskrift gitt med hjemmel i lov,
  • Etter pålegg fra en domstol eller annen myndighet, eller
  • Som ledd i betalingsinnkreving mv. hvor det foreligger saklige grunner

Nettstatistikk - Informasjonskapsler (cookies)

Hva er en cookie? En cookie eller en informasjonskapsel er en liten tekstfil. Når du kommer til en nettside, spør siden nettleseren din om å få lagre kapselen på maskinen din. Dette gjør at nettsida kan huske handlingene eller preferansene dine over tid, og hvor ofte du har vært på nettsiden.

Følgende cookies settes av Google:

_ga Registrerer en unik ID som brukes til å generere statistiske data over hvordan besøkende bruker nettsiden. Dette slettes automatisk etter 2 år.

_gid Registrerer en unik ID som brukes til å generere statistiske data over hvordan besøkende bruker nettsiden. Dette slettes automatisk etter 24 timer.

ads/ga-audiences Brukes av Google til å retargete besøkende basert på besøkendes nettside bruk. Dette slettes automatisk etter 24 timer.

collect collect

Brukes av Google for å sende data til google Analytics om besøkendes enheter og adferd. Tracker besøkende på tvers av enheter og markedskanaler. Dette slettes etter besøket.

Følgende cookies settes av Facebook

_fr Brukes av Facebook for å levere en rekke annonseprodukter. Dette slettes automatisk etter 3 måneder.

_tr Brukes av Facebook for å levere en rekke annonseprodukter. Dette slettes automatisk etter 1 minutt.

Følgende coockies settes av Adform:

_0

Brukes av Adform for å følge besøkende på tvers av nettsider. Slettes etter besøket.
 _C

Brukes av Adform for å sjekke om brukeres nettleser støtter cookies. Slettes automatisk etter 2 måneder.
 _cid

Optimaliserer annonsevisningen basert på brukernes bevegelse kombinert og ulike annonsørbud for visning av brukerannonser.
 _uid

Registrerer en unik bruker-ID som gjenkjenner brukerens nettleser når du besøker nettsteder som bruker samme annonse. Slettes automatisk etter 2 måneder.

Google Analytics

Google Analytics er et analyseverktøy som samler inn data om hvordan nettsider brukes av de besøkende. Den innsamlede dataen gjør at vi kan forbedre nettsidens brukervennlighet, innhold og funksjonalitet. Ved å bruke Google Analytics kan vi analysere effekten av markedsførinen som gjøres. Data fra informasjonskapslene til Google Analytics lagres anonymisert hos Google. IP-adresser anonymiseres gjennom IP-maskeringsfunksjonen til Google. Google Analytics samler også informasjon om brukerens atferd på nettsiden, samt geografisk lokasjon og hva slags enhet som blir brukt.

Google AdWords

NTE annonserer hos Google gjennom tjenesten Google AdWords. Cookies som settes av Google lar oss måle trafikk inn til nettsiden, effekten av annonseringen, samt retargete besøkende. Dataen behandles og lagres hos Google, og inkluderer informasjon om din nettleser, enheten du bruker, geografisk lokasjon og IP-adresse. IP-adresser anonymiseres etter 9 måneder. Informasjonen i informasjonskapselen slettes etter 18 måneder. NTE har ikke tilgang til IP-adressen din gjennom Google AdWords.

Facebook

NTE benytter seg av Facebook som annonseplattform. Facebook plasserer cookies på din enhet etter at du har besøkt våre nettsider. Her registreres din IP-adresse og informasjon om din nettleser. Formålet med bruk av cookies fra Facebook er å kunne gi deg mer relevant informasjon og annonser tilpasset dine interesser, samt retargeting i etterkant. Facebook lagrer data på servere i EU og USA. NTE har ikke tilgang til informasjon i din Facebookkonto og heller ikke din IP-adresse.

Hvordan slette cookies:

AdWords: Du kan velge bort cookies fra Google ved å gå til Googles annonseinnstillinger: www.google.com/settings/ads

Facebook: Her kan du velge dine innstillinger for hvordan facebook får bruke eventuell informasjon de samler inn for annonsestyring: www.facebook.com/ads/settings

Google Analytics: Vil du ikke sende informasjon til Google Analytics kan du forhindre dette ved å installere Googles Out-out verktøy: https://tools.google.com/dlpag...

Nettleser: Det er også mulig å reservere seg mot informasjonskapsler ved å endre instillinger i din nettleser. Se http://www.nettvett.no/ for instrukser.
 

Dine rettigheter når vi behandler dine personopplysninger

Under er en oppsummering av dine rettigheter som kunde hos NTE. Du kan lese mer om innholdet i disse rettighetene på Datatilsynets nettside: www.datatilsynet.no.

Som kunde har du rett til:

  • Innsyn: Kopi av opplysninger vi har om deg.
  • Retting: Rette og supplere opplysninger om deg.
  • Sletting: Du kan be om sletting av alle kundedata, med mindre opplysningene er nødvendige for å levere en tjeneste som du fremdeles ønsker å ha tilgang til, eller at vi er lovpålagt å oppbevare opplysningene en viss tid. Sletter du alle dine kundedata så vil også ditt kundeforhold hos oss opphøre.
  • Begrensning: Be om at vi begrenser bruken av dine opplysninger.
  • Dataportabilitet: Be om at dine opplysninger overføres til deg eller til en annen virksomhet i et strukturert, alminnelig anvendt og maskinlesbart format.
  • Innsigelse: Be om at vi ikke benytter dine opplysninger for direkte markedsføring, inkludert profilering for bruk i direkte markedsføring. Du kan også motsette deg å være gjenstand for individuelle avgjørelser av rettslig karakter som utelukkende er automatisert.

Vær oppmerksom på at disse rettighetene er gjenstand for noen begrensninger som følger av lov.

Dersom du mener at NTE ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til tilsynsmyndighetene. Dette gjøres ved å sende klage til Datatilsynet, kontaktinformasjon er tilgjengelig på www.datatilsynet.no.

Denne hjemmesiden bruker informasjonskapsler (cookies)

Hvis nettleseren din er satt til å godta informasjonskapsler, vil vi anse dette som at du godtar vår bruk av informasjonskapsler. Les mer