Solenergi

Ta vare på varmen fra sola! Vi har i snart 100 år produsert ren, fornybar og kortreist strøm. Nå hjelper vi trøndere som selv vil produsere sin egen fornybare strøm.

Få et tilbud

La oss gjøre jobben for deg

Flere og flere ser fordelene ved å kunne produsere egen strøm med solcelleanlegg. Kombinert med at solcelleteknologien stadig blir bedre, billigere og at aktører som oss gjør det tilgjengelig.
Få et tilbud på solcelleanlegg

Teknologien i seg selv er ganske enkel: Solcellene lager strøm av sollyset, som igjen går rett inn i boligens sikringsskap og erstatter strømmen du ellers ville kjøpt fra strømnettet.

Produser din egen strøm

Det er ikke nødvendigvis sånn at det lønner seg å ha så stort anlegg som mulig. Det er mest lønnsomt å bruke strømmen du produserer selv, i stedet for å selge overskuddsstrøm tilbake til strømnettet. Vi ønsker derfor å skreddersy en pakkestørrelse basert på dine forhold og behov.

Få et tilbud på solcelleanlegg på ditt tak

Myter om solenergi

Det er for lite sol i Norge, solceller er for dyrt.. Hørt det før? Vi har sett nærmer på de fem vanligste mytene om solenergi.

Les mer>>

Produserer sin egen strøm

Etter å ha hatt solcelleanlegg over lengre periode, er konklusjonen fra pilotkundene våre at de er glade de ble med på prosjektet.

Les mer>>

Ofte stilte spørsmål

Vi har faktisk ganske gode solforhold i Norge, og i Trøndelag har vi rundt 1400 soltimer per år (Yr.no). Likevel er det ikke til å stikke under en stol at dagens priser på utstyr og strøm gir relativt lang nedbetalingstid, og dermed ikke veldig god avkastning. Det skyldes i stor grad årstidene våre, som gjør at anlegget produserer mest når forbruket er minst. Men hvis du synes at teknologi er spennende, og ser fordelene med fornybar energiproduksjon så er solceller på taket et godt valg.

Vi legger ikke skjul på at solcelleanlegg er en langsiktig investering. Hvor mye av strømforbruket ditt du vil kunne dekke avhenger av størrelsen på anlegget. Solcelleanlegget vil produsere strøm i flere tiår og det har en levetid på rundt 30 år. Du vil ha glede over det i lang tid! I mellomtiden kan strømprisene øke, både på grunn av inflasjon og på grunn av økte avgifter, investeringer i strømnettet og økt handel av strøm med utlandet. Det betyr at solstrømmen blir et bedre og bedre regnestykke i forhold til strøm du kjøper fra nettet. Solceller har både lang levetid og lang nedbetalingstid, så anlegget må ses på som en fremtidsrettet og langsiktig investering.

Dersom du har planer om å bytte eller oppgradere taket ditt, eller du skal bygge nytt hus, så kan regnestykket se litt annerledes ut. Da skal du likevel gjøre en investering i taket, og solcelleløsninger kan være et alternativ til andre byggematerialer. Kostnaden for bygningsintegrerte solcelleanlegg er ofte på nivå med andre byggematerialer, som for eksempel glass, naturstein, kobber osv. Og i markedet for litt mer eksklusive byggematerialer er solceller blitt konkurransedyktig på pris, målt i kroner per kvm.

Om du ikke ønsker å betale anlegget ditt kontant tilbyr vi gode betingelser på Sollån gjennom vår samarbeidspartner Sparebank 1 Midt-Norge.  

Utenpåliggende solcelleanlegg monteres oppe på eksisterende tak, mens integrerte løsninger er utformet slik at de passer direkte inn i takkonstruksjonen. Per dags dato leverer vi dette som takplater, men vi er også i ferd med å teste ut solcelletakstein sammen med pilotkunder. Integrerte løsninger er mest aktuelt dersom du skal bytte eller renovere taket ditt, eller bygge nytt. Utenpåliggende løsninger er mest brukt på vanlige boliger, som ikke skal oppgradere taket eller lignende i løpet av kort tid.

Produksjon er avhengig av størrelse på anlegget, vær, skyggeforhold m.m. Generelt kan vi si at et anlegg på 3 kWp produserer ca. 2500 kWh per år. Det betyr at solcellene dekker +/- 15% av årsforbruket ditt. Produksjonen vil variere gjennom årstidene. Vi må også ta hensyn til eksempelvis skygger fra trær. Solcellene vil produsere strøm så lenge det er lys ute.

Ja, men enn så lenge er både teknologien i batteriene ikke moden nok, og batteri er per i dag veldig kostbart. Vi holder oss oppdaterte på utviklingen, og vil vurdere å ta batteri inn i vårt sortiment når teknologien er god nok.

Prisen på solcelleanlegget vil avhenge av om du skal ha et utenpåliggende eller integrert solcelleanlegg, og hvor stort anlegg du skal ha. Vi ønsker å tilby anlegg som er tilpasset boligens solforhold og strømforbruk. Derfor kan det være vanskelig å anslå prisen på forhånd. Men ber du oss om et tilbud, så gjør vi en analyse og sender deg et pristilbud der du får alle detaljer presentert.

I tillegg til engangskostnaden på solcelleanlegget koster solenergitjenesten 149 kr/mnd. Dette inkluderer en timeavregnet spotprisavtale, kjøp av din overskuddsproduksjon til dobbel spotpris time for time, tilgang til visualiserte produksjonsdata, kundeservice, overvåking av anlegg og tilbud om tilgang til nye tjenester.

Det er en del snøfall i Norge, og solcellepanelene er tilpasset norske forhold, og de tåler snø. Dessuten er de laget av glass, så snøen vil trolig gli lettere av panelene enn den gjør av taket ditt. Solcellepanelene vil fungere selv om det legger seg et tynt lag snø over. Produksjonen stopper bare hvis det er nok snø til at lyset ikke kommer gjennom. Vi anbefaler at du lar snøen ligge, smører deg med tålmodighet og venter på at den smelter. 
 

Neste generasjon vil takke deg

Verden trenger stadig mer fornybar energi, og hver eneste kilowatt produsert på trønderske tak er et viktig bidrag!

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene du ser og bruker fra NTE Vis meg mer