Business Ethernet

Vi tar ansvaret for nettforbindelsene. For bedrifter som vil bygge og utvikle eget nett og aksess.

NTE tar ansvar for nettforbindelsene

En eksplosiv økning i datatrafikk og stadig mer krevende nettbasert virksomhet fører til at flere og flere bedrifter har behov for faste forbindelser i nettet. Våre Business Ethernet-tjenester er forbindelser som gir din bedrift muligheten til å bygge og designe deres eget høykapasitets og sikre nett over vår fiberbaserte MPLS-nett. Vi tar ansvar for å transportere dataene sikkert og effektivt mellom bedriftens lokasjoner, mens dere selv installerer utstyr for å ivareta nettverksfunksjoner for sammenknytning av utstyr på forskjellige lokasjoner (LAN mv). Dette gir stor fleksibilitet i å utvikle egen kommunikasjonsplattform.

En typisk bruk av våre Business Ethernet-tjenester er til å forlenge bedriftens lokalnett fra en lokasjon til en annen. Dette gjør at datautstyr på begge lokasjoner «virtuelt» står i samme lokale nett, og kan bruke de ressursene som er tilgjengelige i nettet. Dette enten de ligger på en server lokalt eller på en server på eksempelvis hovedkontoret. Det vil si at serverparken og internettforbindelsen kan ligge på den mest optimale lokasjonen for din bedrift, mens alle brukere på avdelingskontor eller lignende utnytter begge deler helt sømløst.

Aksesser og dekningsområde

Vi er Midt-Norges største utbygger av fiber og har et betydelig fibernettverk for både stamnett og aksesser. Tjenesten tilbys hovedsakelig med fiberaksesser med kapasiteter fra 10 Mbps til 100 Gbps. Med forbehold om fysiske muligheter kan det tilbys ekstra fiberaksess eller annen type aksess for fysisk redundans. Sammen med partnere kan NTE tilby god landsdekning.

Ta kontakt for et uforpliktende tilbud!

Tilbudet er uten forpliktelser.