Tjenestekvalitet (QoS)

Vi sikrer god båndbredde for dine viktigste tjenester. For bedrifter som trenger en garantert dataflyt for viktige applikasjoner som f.eks. videomøter og IP-telefoni.

NTE sikrer tilstrekkelig båndbredde for din viktigste applikasjoner

Dagens internett baserer seg i hovedsak på “Best Effort”. Det betyr at man ikke har noen garanti for at datapakker kommer frem i tide eller kommer fram i det hele tatt. Dette kan man sikre ved å legge inn prioriteringer i nettet.

QoS (Quality of Service) eller «tjenestekvalitet» på norsk, løser denne problematikken ved å heve prioriteten for de viktigste av bedriftens applikasjoner. Slik utnyttes nettverkskapasiteten bedre. Med QoS prioriteres viktig trafikk slik at risikoen for forsinkelse og pakketap minimeres. Dette er faktorer som kan ha stor betydning for at tidskritiske applikasjoner, som for eksempel IP-telefoni, skal kunne fungere problemfritt sammen med bedriftens andre applikasjoner.

Trafikklasser

Klassifisering gjøres basert på følgende QoS/DSCP bits:

Trafikklasser

QoS-profiler

Vi tilbyr tre profiler:

1. Gull

QoS Gull

2. Sølv

QoS Sølv

3. Bronse

QOS Bronse

Klassifisering

Trafikken matches på DSCP eller QoS bit på inngående kundeinterface og legges i tilhørende trafikk-klasse. Trafikk som ikke matcher vil bli reskrevet til klassen «Lav» (Best effort).

Ta kontakt for et uforpliktende tilbud!

Tilbudet er uten forpliktelser.