Energioptimalisering

Dersom bedriften din skal få en lavere strømregning er det viktigste du kan gjøre å optimalisere energiforbruket. Det vil også hjelpe deg å redusere bedriftens klimafotavtrykk.

EOS på en iPhone

Energioppfølging med NTE 

Energimarkedet er som mange andre bransjer inne i en rivende utvikling. Man ser tydelig at prisingen av energi er i endring. Framover vil prisen for både energi og effekt varierer mye gjennom hele døgnet. Samtidig vil man mange ganger se at prisen man må betale for effekt vil være høyere enn energien du forbruker.

Derfor tilbyr vi alle våre kunder tilgang til et system som gjør det mulig for din bedrift å få et forhold til nettopp disse endringene. Et system som gjør det mulig for bedriften å ikke bare redusere forbruket men også effekttoppene. Vårt EOS (Energioppfølgingssytem) er et skybasert system som passer både for små og store bygg. Slik at du enkelt kan følge energiforbruket fra mobilen eller PC, og raskt få melding om ubalanse eller driftsfeil.

I en hverdag der du prøver å få et så lavt strømforbruk som mulig, er energioppfølgingssystemet vårt et verktøy som gir deg et bilde på forbruket ditt. Den kunnskapen kan du bruke til å sette inn noen tiltak som både reduserer strømforbruket ditt og strømregningen din. 

Energioppfølgingssystemet (EOS-et) gir deg en grafisk fremstilling både av strømforbruket ditt og av effektforbruket ditt per time, dag, uke, måned, kvartal, halvår og år. Du kan også sette opp sammenligninger; for eksempel for å finne ut hvor mye strøm du brukte forrige uke sammenlignet med uka før det, eller i september i år sammenlignet med september i fjor. 

I tillegg til forbruket ditt, får du inn temperatursvingingene, slik at du kan se hvor mye utetemperaturen påvirker strømforbruket ditt. Har du solcelleanlegg, kan du hente inn informasjonen fra anlegget inn i EOS-et ditt slik at du får én portal for alle målerne dine. 

Effekttopper

Langt de fleste bedriftskundene våre har en strømavtale med en effekttariff. Det betyr at du betaler nettleie etter den høyeste effekten, altså det tidspunktet du bruker mest strøm på én gang. 

Noen ganger er det små tiltak som skal til for å kunne redusere effekttoppene. Kanskje trenger du ikke å slå på alle maskinene samtidig, selv om du har hatt det for vane i mange, mange år? Det å gjøre om på disse vanene endrer ikke strømforbruket, men reduserer effekttoppene og dermed nettleien din. 

Med et energioppfølgingssystem kan du også sette opp slik at du får et varsel på telefonen, nettbrettet eller datamaskinen hvis du nærmer deg en effekttopp. Det gir deg tid til å redusere strømforbruket ditt, for eksempel ved å koble ut eller slå av noe, slik at du unngår høyere nettleie. Energioppfølgingssystemet gir deg ganske enkelt en bedre oversikt over strømhverdagen din, der tanken er at det skal bli enklere for din bedrift å spare strøm. 

Alle som er strømkunder hos NTE, kan kjøpe energioppfølgingssystem hos oss for 59 kr/mnd. Er du Agrolkunde, koster det 29 kr/mnd.

Energitjenester

Gjennom forretningsområdet Energitjenester skal vi gjøre det mulig for trønderske hjem og bedrifter å bli en del av det grønne skiftet​. Fremtidens energikunder er forskjellige fra dagens på flere viktige områder. De produserer ofte energi selv, og ønsker å kombinere dette med smart kjøp av energi. Energisparing og helhetlige bærekraftige energiløsninger som setter kundens behov i sentrum vil bli viktigere. Kundebasen er 82 000 husstander og bedrifter, noe som tilsvarer mer enn 200 000 enkeltbrukere.

Profilbilde av Anette-Marie Granerud Sætervik

Anette-Marie Granerud Sætervik

Energi- og klimarådgiver

+47 920 88 232

Jakob Krogsrud

Jakob Krogsrud

Markedssjef Havbruk

+47 957 58 359

Profilbilde av Anders Solem

Anders Solem

Markedssjef Energitjenester

+47 479 01 109

Profilbilde av Daniel Aalberg

Daniel Aalberg

Energirådgiver Bedrift

928 66 816

Bilde av Erland Aarvik

Erland Aarvik

Energirådgiver Bedrift

913 33 802

Steffen Lie

Steffen Lie

Energirådgiver Bedrift

957 06 302

Tommy Norum

Tommy Norum

Energirådgiver Bedrift

455 11 088

Håvard Lutdal

Håvard Lutdal

Prosjektleder Solenergi

+47 907 16 179