13 år med artige katter

Er du en av dem som ler høyt av artige videoer av katter som mjauer rart, angriper sitt eget speilbilde, blir skremt, stjeler mat, hopper for kort - eller for langt - og kræsjer eller faller ned? Da kan du slå deg på brystet med at du gjør noe som er bra for deg!

13 år med katter

​Amerikansk forskning viser faktisk at det å se kattevideoer hjelper på humøret ditt og gjør deg mindre irritert og engstelig - i tillegg til at det reduserer stress! Det betyr at du kan se artige kattevideoer med god samvittighet, enten du sitter på jobb og prokastinerer en arbeidsoppgave, slår ihjel litt tid på bussen eller ser sammen med barna dine.

Og du trenger ikke lete lenge for å finne noe å le av! Et kjapt søk på Google, og vips, finner du over 525 millioner artige kattevideoer å meske deg med! YouTube er et eldorado hvis du trenger påfyll av artige katter. Kattevideoer er mye mer sett enn videoer av andre dyr - selv søte valper og morsomme geiter.

Katt

Imponer noen med katte-kunnskapen din! 

Vi har samlet noen fun-facts om katter - så du kan late som om du har lært noe av alle videoene du har sett.

  • I 1963 ble den franske katten Felicette den første katten i verdensrommet

  • Det fins minst 500 millioner huskatter i verden, flere enn menneskets beste venn hunden. I tillegg kommer alle villkattene

  • Kattene sover gjennomsnittelig 70 % av livet sitt

  • Verdens rikeste katt har til både tørrfôr og kattemat resten av livet sitt. Da eieren hans døde, testamenterte han etter sigende hele formuen sin på 13 millioner dollar til katten sin, mens familien ble sittende igjen tomhendte.

  • Hunnkatter er høyrepotete, hannkatter er venstrepotete.

  • Verdens lengste katt, Stewie, er 123 centimeter lang og veier 16 kilo. Han er altså omtrent lang, men noen kilo lettere, enn en gjennomsnittlig norsk 7-åring. 

​Siden 2005 har vi levert fiberbredbånd som gjør at du kan humre av artige katter og folk som tryner på skateboard. Med fiberbredbåndet vårt kan du fortsatt streame og surfe så mjaue du vil - bare enda raskere.

Har du ikke bredbånd fra oss ennå? Sjekk her om du kan få!