4 tips til billigst mulig elbillading

Følger du disse ladetipsene, kan du spare både penger og batteriet på bilen din!

Mann holder en mobil som viser forbruksdata på elbillading

Enten du akkurat har kjøpt deg elbil eller ladbar hybrid eller om du allerede har tilbakelagt mange mil, kan det være at du plukker opp et tips eller tre her!  

1) Lad bilen på natta

Er du en av de mange som setter bilen på lading når du kommer hjem fra jobb? Da er det penger å spare på å flytte ladingen til etter kl 22. Ikke bare er strømprisen ofte lavere på kvelden og natta, men også nettleia er billigere etter kl 22. 

Du kan følge med på strømprisen time for time i appen Mitt NTE. Timeprisene på strøm neste dag finner du i appen fra ca kl 14 hver dag. 

Her kan du laste ned appen

2) Lad bilen sakte

Nettleiemodellen er konstruert slik at du må betale mer i nettleie hvis du bruker mye strøm på én gang. Derfor tjener du på å jevne ut forbruket ditt. 

De aller fleste elbilene har mulighet for utsatt eller planlagt lading enten i bilen eller i appen. Har du ikke tilgang til det, kan du sette ned ladehastigheten i selve laderen. Sjekk i appen eller på hjemmesiden til billeverandøren din. 

3) Lad i en temperert garasje

Har du mulighet til å lade innendørs, er det absolutt å foretrekke. Batteriet lader mest effektivt når det er varmt. Hvis batteriet er kaldt, slik det blir hvis bilen din står utendørs eller i en uisolert garasje, bruker du først energi for å varme opp batteriet, og deretter til å lade det. 

4) Invester i en smart hjemmelader

Elbillader og app

Har du først kjøpt elbil, anbefaler vi deg å kjøpe en elbil-lader. Da lader du både tryggere og raskere enn om du lader med en vanlig stikkontakt. 

I hovedsak fins det to typer ladebokser: Smarte ladebokser, som lar deg styre når du lader og hvor mye strøm bilen får, og enkle ladebokser, som du kan se på som en litt mer avansert versjon av en tradisjonell stikkontakt. 

Hos oss velger du om du kjøper elbilladeren kontant eller betaler ned den via strømregningen.

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.