5 ting å tenke på før du anskaffer deg et utendørs boblebad

Boblebad drømmen er kun få skritt unna. Ta en prat med en elektriker for den elektriske installasjonen.

utendørs boblebad med kvinner

Salget av boblebad og massasjebad har eksplodert, og mange kan glede seg til varme bad uansett hvordan trøndersommeren blir. For at det skal gå kortest mulig tid fra du har bestilt jacuzzien og til du kan ta på deg badetøyet, er det lurt å bestille elektriker allerede før du får levert boblebadet. 

1) Tenk over hvor du skal ha boblebadet

Bestem deg for hvor du skal ha boblebadet før du bestiller elektrikeren. Finn ut hva som er viktigst for deg: Er det utsikten? Vil du være skjermet for naboene og trafikken? Skal du ha det i hagen, eller har du en veranda eller terrasse det skal stå på? Blir det for langt fra jacuzzien til huset? Står det i le for vinden? 

Det viktigste er at underlaget er flatt og jevnt og at det tåler en vekt på 500 kg per m2. Sjekk med forhandleren om jacuzzien krever et støpt underlag eller om det kan settes på gresset!

Husk også at det må være enkelt å få tilgang til utstyrsrommet på boblebadet slik at det blir enkelt å koble til det elektrike og gjennomføre service.

2) Plasser boblebadet 

Leverandøren din hjelper deg å få boblebadet på plass der du skal ha det.

Utendørs jacuzzi plassert på verrandaen

3) Bestill elektriker

Når du har bestemt deg for hvor massasjebadet skal stå, kan elektrikeren gjøre det elektriske. NTE Elektro tilbyr videobefaring hvor du ved hjelp av telefonen kan vise bilder av det du trenger hjelp med - praktisk både for deg og for elektrikeren! 

Strøminstallasjonen må gjøres av en autorisert elektriker. Massasjebadet må kobles til en egen sikringskurs. Størrelsen på sikringen avhenger av hvilket bad du har valgt og størrelsen på badet. Jordfeilbryter er påkrevd. 

Elektrikeren strekker en kabel fra sikringsskapet og frem til jacuzzien. Ledningen kobles direkte i boblebadet. Det er påkrevd med fast tilkobling.

Tips! Har du allerede plassert boblebadet der det skal stå før du bestiller elektriker, kan vi legge opp strømkursen og koble til badet samtidig.

4) Utendørs boblebad - lover og regler

En annen ting å tenker over når det kommer til boblebad i hagen, er hvilke lover og regler gjelder. Som eier av et massasjebad er du ikke pliktig å sende inn søknad under forutsetning av følgende:

  • At massasjebadet ikke er større enn 10m2 i grunnflate, at den plasseres minimum fire meter fra nabogrensen og at den sikres mot at barn og voksne kan falle i den.

  • Relevante lover som regulerer dette er Plan og byggningsloven § 83. Basseng, brønn og dam og Teknisk forskrift § 7-48, Sikkerhet mot drukning.

  • Spesielle regler kan likevel gjelde, som for eksempel innenfor 100-meters sonen til sjøen.

Er du i tvil så ta kontakt med din kommune. 

5) Hopp i det!

Så er det bare å skru opp temperaturen og nyte et varmt bad! 

Husk å ikke bruke skjøteledninger eller elektroniske enheter som er koblet til strøm i nærheten av boblebadet - velg heller enheter med batteri. 

Ikke bruk boblebad mens det er lyn og torden - hvis lynet treffer vannet, får du støt! 

NB - holder du på å bygge hus? Da er det lurt å bestemme seg for hvor boblebadet skal stå slik at du kan legge opp rørene allerede under byggingen, slik at elektrikeren kan trekke strømledningen gjennom når den tid kommer! 

utendørs jacuzzi med snø på fjelltoppene