5000 takk til Frode

Da Reimund Geving på Stjørdal ble den 80 000. strømkunden til NTE, fikk han 5000 kroner å gi bort til et veldedig formål. Valget falt på Frode Aune og det fantastiske arbeidet han gjør ved å la barn som har ulike utfordringer drive med musikk.

Reimund Geving på Stjørdal er strømkunde nr 80.000 til NTE

– Det var et enkelt valg, forteller Reimund. – Jeg er full av beundring for det arbeidet Frode gjør. 

Frode Aune er opprinnelig slagverklærer på kulturskolen i Stjørdal kommune, og han har både musikk og lopper i blodet. Hør bare på noe av det han driver med på fritiden: 

  • Han er primus motor for hoppbakken Kråka; verdens minste skiflygingsbakke hvor det er mulig å strekke seg hele 4,5 meter, og hvor lengdemåleren tar alt på øyemål. Reglene for hoppantrekk er liberale; og alt fra bunad til hoppdress er tillatt.

  • Han leder Kulturafestivalen; Trøndelags største festival for funksjonshemmede, som like godt har feiret 10-årsjubileum to år på rad. Under verdens gladeste festival, som de kaller seg, inngår alt fra parade gjennom sentrumsgatene i Stjørdal til konserter og rallyløp med rullestoler.

  • Han arrangerer Barnas kulturmønstring på Stjørdal. I år står 200 barn, og kjendishunden Anton, på scenen i Kimen kulturhus. 

– Jeg syns Frode gjør en veldig god og viktig jobb for barn, unge og voksne i Stjørdal, sier Reimund. 

Frode og Rolf

Da Reimund skulle overrekke de 5000 kronene til Frode, kom Frode sammen med 13 år gamle Rolf Daling til overrekkelsen. Rolf er en av elevene til Frode, og sammen fremførte de tre sanger for et begeistret publikum bestående av Reimund, NTE-ansatte, en journalist og læreren til Rolf. 

– Det er liksom vår måte å si takk for gaven på dette, da, sier Frode, og inviterer like godt Reimund og kona med på Barnas kulturmønstring. 

Rolf Daling spiser kake

Gaven fra Reimund og NTE skal Rolf, Frode og de andre elevene til Frode bruke på noe sosialt.

– En pizzakveld eller to sammen med ungene er jo alltid populært, smiler Frode. – Både barna og foreldrene deres setter stor pris på at vi finner på noe morsomt sammen på ettermiddagstid.

– Etter denne forestillingen er jeg enda mer overbevist om at Frode er den mest verdige vinneren jeg kan tenke meg, sier Reimund. – At det Frode gjør utgjør en forskjell, er det ingen tvil om. 

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.