Fint å være ung i NTE

De siste 6 årene har mange av de ansatte under 36 år møttes til både fag og fest, og de er overbevist om at det gjør at de trives bedre på jobb.  

7 personer i skibakken

– Da et av medlemmene trakk frem Ung i NTE som noe av det som er mest positivt med NTE, forsto jeg virkelig hvor viktig dette nettverket er, forteller Karianne Garmager Okkenhaug.  

Karianne, som er HR-rådgiver i NTE, er leder i nettverket. Med seg i styret har hun 7 andre kollegaer, og sammen har de arrangert faglunsjer og aktiviteter etter jobb så og si hver måned i hele 2022.  

Bredt spenn 

Smilende kvinne med langt hår

Karianne Garmager Okkenhaug

Styret er opptatt av at det skal gi både faglig og sosialt utbytte å være med i nettverket, og det bærer programmet preg av. På faglunsjene har det vært innom alt fra lønnssamtaler og prosjektmetoder til hydrogensatsingen i NTE, kundeappen og Internet of things.  

– Vi bruker hovedsakelig kollegaer i NTE til å holde disse faglunsjene, sier Marte Melhus, som er styremedlem. – Vi lærer masse nytt og får en god forståelse av hva som skjer i hele konsernet.   I tillegg til faglunsjene er styret i Ung i NTE opptatt av at de skal gjøre noe gøy sammen - og det ser det ut til at de lykkes med. Se bare på de sosiale aktivitetene de hadde i 2022:  

  • forsinket julebord for 2022 i både Trondheim og Steinkjer 

  • malekurs på kontoret i Trondheim 

  • sommeravslutning med minigolf på Trondheim camping 

  • golfkurs på Stiklestad golfklubb 

  • juleavslutning på Fæby 

 – Når vi har faglunsjer spanderer Ung i NTE maten, og så sitter vi sammen på kontorene i Steinkjer og Trondheim, forteller Karianne. – Det er en hyggelig måte å få faglig påfyll på.  

Enklere å samarbeide 

Smilende kvinne med langt hår

Marte Melhus

Hensikten med Ung i NTE er å bygge relasjoner og kunnskapsdeling på tvers av fag, selskap og avdeling.  

– Det syns jeg vi lykkes veldig godt med, sier Marte. – Jeg merker selv hvor mye enklere det er å ta kontakt med noen som jeg har blitt kjent med gjennom Ung i NTE.   

Frem til desember 2022 hadde de ansatte under 36 i Tensio også mulighet til å være med i nettverket, men fra og med januar i 2023 er det utelukkende for NTE-ansatte. Ved årsskifte hadde nettverket 104 medlemmer; 82 menn og 22 kvinner. Medlemmene er en fin miks av lærlinger, montører, ingeniører, IKT-ansatte og økonomer - for å nevne noen grupper.    Det er langt fra alle ansatte under 36 år i NTE som er med i nettverket, men stadig flere får øynene opp for alt det de gjør. Antallet deltakere på arrangementene har variert mellom 8 og 35.   

– På noen av arrangementene i fjor hadde vi venteliste for å være med, og det var jo litt stas at vi traff sånn, smiler Karianne.  

Positivt på alle plan 

Karianne, som jobber mye mer rekruttering, pleier alltid å trekke frem Ung i NTE når hun har jobbintervju med personer under 36 år.  

– Det får alltid veldig positiv respons, sier hun. – Tenk deg selv hvor mye tryggere det føles å flytte til en by der du ikke kjenner noen hvis du vet at det er et nettverk med andre i samme livssituasjon!   

For ikke bare gjør nettverket det enklere å samarbeide på jobb - mange har fått gode venner gjennom Ung i NTE og møtes også utenfor jobb.  

– Vi har planene klare for hele 2023 og håper enda flere kollegaer blir med oss! Dette er så gøy, smiler Marte.  

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.