Gamer sammen

Da den nye lederen i Verdal IL sa at hun ville nå bredere og få med flere, var ikke Thomas Nyborg sen om å ta kontakt. Nå er over 70 barn og ungdommer med i den nye e-sportsatsingen til idrettslaget.

Ungdommer som gamer

– Spilling er en stor del av hverdagen til mange, og e-sport er den raskest voksende sporten i verden, både når det gjelder antall seere og utøvere, forteller Thomas. – Da skulle det bare mangle om ikke barn og ungdommer i Verdal skulle hatt et tilbud også!

Skaper et miljø

Thomas, som har tatt rollen som ansvarlig for e-sportsatsingen i idrettslaget, regnet med at det ville bli rundt 40 barn og ungdommer påmeldte til den første sesongen. Det ble 70. Nå er det aktivitet i e-sportlaget to økter hver mandag, tirsdag, onsdag og torsdag. I tillegg har de hatt flere helgesamlinger siden oppstarten i mars. 

– Det er helt tydelig et behov for en sosial arena for de som driver med gaming i Verdal, sier Thomas. 

Idrettslaget har delt e-sportsatsingen i tre. Både mini-gamerne fra 4.-6. klasse og de eldre ungdommene har et sted de kan møtes for å spille med venner, mens de litt mer dedikerte gamerne kan treffes og trene på lagarbeid, kommunikasjon og ferdigheter; for eksempel i League of Legends. 

Gaming-pcer med tastatur står på et bord med gamingstoler bak

Avhengig av støtte

Satsingen i Verdal IL krever ganske mye økonomisk.  – Det var en selvfølge for oss å spørre NTE om å sponse oss, sier Thomas. 

Nå har Verdal IL E-sport fått en sponsoravtale med NTE som gjør at de kan jobbe videre med e-sportsatsingen. 

– Vi gleder oss til vegen videre, smiler Thomas. – Jeg håper og tror at dette kan være starten på en e-sportsatsing ikke bare i Verdal, men også andre steder i Trøndelag. At e-sportinteressen hos barn og unge må taes på alvor, er det i alle fall ingen tvil om. 

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.