Gamernes favorittsted
– Vi hadde ikke vært der vi er i dag hvis det ikke hadde vært for NTE.
Helt siden den første lastebilen fra Børstad Transport kjørte ut på vegen i 1942, har ledelsen vært opptatt av å skape en kultur for nybrottsarbeid. Det krever både økonomi og dedikasjon.
– Det er tungt å gå i djupsnøen, sier Sverre Myrvold, som er eier og tidligere daglig leder i Børstad Transport. – Men den som går først i djupsnøen, kommer først frem.
Når firmaet nå har investert i et solcelleanlegg på hele 850 kvadratmeter, håper de at de vil bli en foregangsbedrift - og også at det vil skaffe dem konkurransefortrinn. At det vil kunne gi dem økonomiske fordeler, er hevet over enhver tvil. Firmaet kommer til å spare minst 30 000 kroner hvert år, i tillegg til avskrivingene.
– Jeg fikk ideen om å foreslå at vi skulle investere i solcelleanlegg da jeg kjørte lastebil ned gjennom Tyskland, forteller Trond Overvik, som er kvalitetsleder i Børstad Transport. – Der er både solcelleparker og solcellepanel på takene på privathus et vanlig syn. Vi har jo den samme sola - men mer lys - og derfor tenkte jeg at dette måtte være noe for oss i Børstad. Vi har et uttalt mål om å velge løsninger hvor vi strekker oss litt lengre, samtidig som det er lønnsomt.
Som tenkt, så gjort. Etter litt utredning var både eierne og styret enige om å gå for solceller. Etter en anbudsrunde med tre aktører, falt valget på NTE.
– Valget var enkelt, forteller Overvik. - Det var viktig for oss å samarbeide med en lokal aktør, og vi er sikre på at NTE er en stabil aktør som kommer til å være her om 100 år.
God stemning på den offisielle åpningen av solcelleanlegget. F.v. Sverre Myrvold, ordfører Ivar Vigdenes, Trond Overvik, Håvard Lutdal og Per Arne Aasen.
Sammen med daglig leder i Børstad Transport, Per Arne Aasen, har Overvik hovedansvaret for å følge opp solcelleanlegget. En del av jobben er å få alle de ansatte til å bli like interessert som ledelsen. Derfor planlegger de å henge opp en skjerm i inngangspartiet som gir en sanntidsvisning på hvor mye strøm solcelleanlegget produserer, og hvor mye strøm som blir brukt.
– Dette er ikke bare et prosjekt for ledelsen og de som jobber i administrasjonen, sier Overvik. – Alle vi som jobber i bedriften skal bli mer bevisst på hva vi bruker strøm på.
Solceller er bare ett av tiltakene NTE tilbyr til firma som vil redusere strømforbruket sitt. Stadig flere spør om hjelp til energioptimalisering.
– Det er viktig å gjøre de tiltakene som faktisk fungerer, sier Håvard Lutdal, prosjektleder i NTE. - Solenergi er enkelt, og det er veldig forutsigbart for kundene. Anlegget har en levetid på 30 år, og det trenger lite vedlikehold. Vi tror solcelleanlegg vil bli en vesentlig lokal energiprodusent i årene fremover.
Vil du vite mer om solceller? Ta kontakt!