Hold huset kjølig med varmepumpa

Er det så varmt i huset at det er vanskelig å sove? Bruk varmepumpa til å få en mer behagelig temperatur!

Valp sover på en vannflaske

Endelig er trøndersommeren her, og vi kan nyte sol og bading. Sovingen, derimot, kan det bli så som så med. Visste du at noen varmepumper kan reverseres slik at de gir deg kjøling på rekordvarme sommerdager? 

Har du et vestvendt soverom, skråtak eller store vinduer som fanger mye sollys, kan det bli i varmeste laget innendørs når sommeren er på sitt fineste. Og det er ikke bare vi mennesker som sliter med å sove. Hunder og andre husdyr mistrives i varmen og storkoser seg når de kan legge seg i den kjølige lufta fra varmepumpa.

Koster ikke skjorta 

Dame ligger i en seng

Har du feriert mye i Syden, har du kanskje lært at det er dyrt å bruke varmepumpa til å kjøle ned huset. Det kommer først og fremst av at strømprisene i sydligere strøk er mye høyere enn de er i Norge. 

Ikke bare kan vi skilte med lavere strømpriser, men vi trenger heller ikke å kjøle ned lufta like lenge. For oss er en nedkjøling på 5 - 8 grader i noen timer være nok til å få en behagelig sovetemperatur. Siden det uansett ikke er så mange døgn i året det dreier seg om at vi har det så varmt at vi trenger nedkjøling påvirker det ikke strømregninga i særlig grad. 

Har du dårlige erfaringer med bråkete airconditionanlegg fra sydenferiene? Det trenger du ikke bekymre deg for! Nye varmepumper lager lite lyd, og holder deg ikke våken om natta selv om du har satt dem på kjøling.

Trenger service

Er det mer enn et par år siden forrige varmepumpeservice kan det være en effektiv investering for å hjelpe varmepumpa å holde huset kjølig. Jevnlig vedlikehold og rengjøring er viktig for at pumpa skal jobbe effektivt, og i tillegg til eget vedlikehold trenger varmepumpa faglig ettersyn og service en gang i blant. Dette anbefales hver andre år - da vil både innedel og utedel gjennomgås, støvsuges og vaskes. Tar du servicen nå får du en behagelig innetemperatur i sommer, og i tillegg er pumpa klar til bruk når høsten og vinteren kommer med kaldere temperaturer.

Trenger du varmepumpeservice? Ta kontakt med oss i dag på kundeservice.elektro@nte.no, så finner vi tidspunkt som passer. 

Lurer du på å kjøpe ny varmepumpe? Prøv en videobefaring med en av elektrikerne våre!

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.