Husk stikkontakt til terrassevarmeren!

Skal du kjøpe deg en elektrisk terrassevarmer? Da anbefaler vi deg å få montert en utendørs stikkontakt. I tillegg bør du sjekke hvor mye du kan belaste kursen til stikkontakten med.

Stikkontakt og kurser i en garasje

Er du glad i å sitte ute på kjølige vårkvelder eller i den skarpe høstlufta, er en terrassevarmer en fin investering. Terrassevarmeren holder deg nemlig god og varm, uten at du trenger å sitte inntullet i fleecepledd eller pakke deg inn i tjukke jakker. 

Se våre terrassevarmere

I hovedsak fins det to ulike typer terrassevarmere; gassdrevne og elektriske. De aller fleste velger elektriske. 

Elektriske terrassevarmere kan monteres i taket, på veggen eller stå på et stativ på gulvet. 

Uansett hvilken type elektrisk terrassevarmer du kjøper, er det viktig at det elektriske anlegget ditt er dimensjonert for effekten av terrassevarmeren. 

Hvis stikkontakten du kobler terrassevarmeren til er en 16 ampere (A) kurs, kan du belaste med maksimalt 3680 watt. En kurs på 10 ampere kan belastes med 2300 watt.

Infrarød terrassevarmer

Hvis stikkontakten til terrassevarmeren er koblet til samme kurs som andre apparater som bruker strøm, må du ta hensyn til dette når du velger styrke på terrassevarmeren. Da slipper du at sikringen går. Alternativt kan du få elektrikeren til å legge opp en ny kurs i sikringsskapet slik at du ikke trenger å bekymre deg for overbelastning av kursen. 

Bestill elektriker

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.