Hva er en komfyrvakt?

Komfyrbrann er den vanligste årsaken til brann i norske hjem. Med en komfyrvakt blir strømmen til komfyren kuttet før temperaturen på kokeplatene blir så høy at det er fare for brann.

Brannskadet kjele på blå bakgrunn

Komfyren er den største brannkilden i hjemmet, og brannvesenet i Norge rykker ut til komfyrbrann fem ganger hver dag. 

Så godt som alle komfyrbranner skyldes tørrkoking eller tørrsteking ved matlaging. De fleste komfyrbrannene skjer på dagtid, og rammer eldre mennesker. 

Brannene som starter om natta skjer oftest hos yngre mennesker som sovner mens de lager seg nattmat. 

Bilde av flammer på svart bakgrunn

Kjøper du en komfyrvakt, øker du brannsikkerheten din betraktelig. 

Gjør hverdagen mer brannsikker

Komfyrvakten består av to deler; en sensor og en strømavbryter, som enten er plassert bak komfyren eller i sikringsskapet. Sensoren overvåker kokeplatene. Hvis den oppdager at det er fare for brann, utløses en alarm. Hvis ingen reagerer på alarmen, gir sensoren beskjed til bryteren om å kutte strømmen til komfyren. 

Komfyrvakten kan brukes på alle elektriske komfyrer, uavhengig av om du har induksjon, glasskeramisk eller støpejernstopp. 

Bilde av en komfyrvakt på hvit bakgrunn

Siden 2010 har det vært krav til komfyrvakt i alle nye boliger, og når det legges opp ny kurs til komfyren i eldre hus. Det samme kravet gjelder for hytter og fritidsboliger. Hvis kjøkkenet ditt er eldre enn fra 2010, anbefaler vi å ettermontere komfyrvakt.  

Og du - sjekk med forsikringsselskapet ditt om de gir deg rabatt på forsikringspremien hvis du installerer en godkjent komfyrvakt. Det er det nemlig mange forsikringsselskap som gjør! 

Bestill i dag!

Bestill elektriker

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.