Hvordan får du folk til å stemme på laget ditt?

De 117 lagene som nå kjemper om å få flest stemmer i NTE Laget Mitt, må bruke alle triksene i boka for å få folk til å stemme på akkurat dem.

NTE deler ut 500 000 kroner, og du bestemmer hvem!

Jo flere stemmer lagene får, desto større er sjansen til å stikke av gårde med hovedpremien på 100 000 eller bli ett av de 24 andre lagene som kan spe på kassa med 10 000 kroner.

At medlemmene i laget deltar aktivt i avstemmingen, er nok for mange en selvfølge. Mange frir til venner og familiemedlemmer, mens andre involverer nærmiljøet med å sette opp lapper på nærbutikken, på bussholdeplassen eller andre steder hvor mange kan se det. Sosiale medier blir også brukt flittig. Facebookfeeden din er kanskje full av oppdateringer fra folk som forteller at de har gitt sin stemme til sitt lag? Sosiale medier er effektive kanaler for å fortelle flest mulig at de bør stemme på akkurat ditt lag! 

Deler vinneroppskriften

Bilde av laget Hommelvik Guts med en sjekk på 50 000 kroner

En av fjorårets hovedvinnere, Hommelvik Guts, klarte å sanke nærmere 7000 stemmer, og gjengen deler gjerne oppskriften på hvordan de klarte å sanke så mange stemmer. - Det å finne to gode argumenter som gjør laget ditt spesielt, og som fenger blant de som skal stemme, er ett av tipsene laget ønsker å dele. - Det kan også være lurt å opprette en egen Facebook-gruppe for denne aktiviteten, i tillegg til å spre budskapet på alle lokale Facebook-sider, forteller de.

Hommelvik Guts brukte pengene de vant i fjor til å gjøre noe ekstra for laget under Storsjøcupen i Østersund. I tillegg bestemte gjengen seg for å gi 5000 kroner til Hockey Mot Kreft, fordi de syns det er fint å kunne hjelpe andre. De avslører også at pengene ble brukt til å kjøpe inn zipper, treningsbukser, jakker og bager til hele laget. Pengepremien kom svært godt med for laget.

Det andre laget som vant fjorårets hovedpremie på 50 000 kroner, var Melhus/Gimse Håndballklubb. Da de vant, uttrykte laget at de håpte på å kvalifisere seg til Norgesserien. Etter en nærmere prat med trener Asle Hårsaker fikk vi bekreftet at laget ikke bare ble kvalifisert, men også klarte å vinne hele serien. Pengepremien brukte gutta på både overnatting og transport til og fra serien. I tillegg ble det kjøpt inn nye drakter og overtrekksantrekk til alle på laget. Pengepremien fra NTE ble med andre ord et godt tilskudd til budsjettet, slik at antall dugnader som vanligvis må til for å dekke kostnadene ble betydelig redusert.

Slipp kreativiteten løs

Bruk enhver anledning til å fortelle folk at dere er nominert! La de som er tilskuere på kampene deres, kommer på konsertene deres eller deltar på utstillingene deres få vite at de kan stemme på dere! Arranger en konsert i nabolaget hvor inngangsbilletten er en stemme til laget ditt! Servér kaffe til alle som handler på lokalbutikken. Vis frem hvor gamle de gamle uniformene deres faktisk er!

Legg det ut på nettsiden til idrettslaget, spør kommunen om å få legge det på nettsiden deres, del ut klemmer mot stemmer, lodd ut en fruktkurv, gå tur med naboens hund, bidra med en sang på lærerrommet, sett opp en miniforestilling, dediker den neste kampen til en av de som stemmer på dere!

Vis hvordan mamma har lappet på spillertrøya! Vis frem instrumentene som holdes sammen med gaffateip! Fortell hvor mye det betyr for ungene å være med i akkurat ditt lag! Det viktigste er å engasjere flest mulig!

Stemmegivingen foregår frem til 13. september klokka 12, og du kan stemme en gang per lag per dag. Det er altså mulig å stemme på flere lag hver dag.

Husk - hver stemme kan telle!

Lykke til! Og fortell oss gjerne hvis dere gjør noe ekstra kreativt for å få folk til å stemme på dere. Oversikt over finalistene finner du her: http://ntelagetmitt.no/

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.