Hyttedrømmen gikk i oppfyllelse

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene i den nye hytta til Nathalie og Bivar. Bli med inn og se hvor fint de har fått det!

4 mennesker sitter rundt et bord og spiller brettspill

– Vi satte passeren på kartet på huset vårt hjemme på Stjørdal og tegnet en sirkel på ca 6 mil hjemmefra, forteller Nathalie Bjørkås. – Her ved Grønningen fant vi alt vi så etter. 

Hyttedrømmen har de hatt i mange år. På kravslista sto blant annet strøm og vann, veg helt frem - og mindre enn én time fra dør til dør. De var på finn.no med jevne mellomrom, og hytta ved Grønningen i Markabygda pekte seg ut hver gang. Dessverre var den litt dyrere enn det paret hadde sett for seg å betale. Men etter at de hadde kjørt og sett på hytta, ble de enige om å utvide budsjettet. 

– Vi ble solgt da vi kom hit, sier Bivar Baker. – Alt stemte! 

Bestill elektriker

Fra visningshytte til familiehytte

Hytte liggende i skogen ved et vann

Da Nathalie, Bivar, 19 år gamle Linn Helene og 13-årige Ophelie kom til Grønningen første gang, var det bare grunnmuren og noen av veggene som var oppe. Likevel visste de at dette var det de hadde lett etter. 

– Beliggenheten er perfekt, mener Nathalie. 

Det er vanskelig å være uenig i det. Hytta ligger i enden av hyttefeltet som er under oppføring. Utsikten over Grønningen er upåklagelig. Det samme kan du si om interiøret. 

Hytta er på 120 kvadratmeter fordelt på en hovedetasje og en hems, med et anneks du kan gå tørrskodd til. Den har tre soverom, et bad og et allrom i hovedetasjen, en loftsstue på hemsen og ei lita stue og et soverom ute i annekset. 

– Her er det mer enn nok plass til oss fire, og god plass til å invitere med både familie og venner, sier Bivar. 

Familie på fore spiller brettspill

Bivar er den som har tilbragt desidert mest tid her siden de satte nøkkelen i døra i slutten av januar. Han jobber på fengselet på Verdal, og sover gjerne på hytta i stedet for å kjøre hjem til Stjørdal hvis det passer slik med vaktplanen. Og at han liker jobben sin godt, er det ingen tvil om - på hytta er familien nemlig omgitt av møbler som er laget av de innsatte i fengselet. Både spisebordet, stuebordet, benkene og bålpanna kommer fra fengselet. Resten av møblene er en blanding av nytt og gammelt. Mange av møblene kommer fra Bivars barndomshjem på Inderøy, og sørger for en personlig og hjemmekoselig stil. 

Fra hvitt til svart

Mannlig elektriker sitter ved en rekke med lysbrytere

I og med at hytta ikke sto ferdig da de signerte kjøpskontrakten, sto Nathalie og Bivar nokså fritt overfor utbyggeren, Innherred Entreprenør, til å velge løsninger. De valgte å beholde planløsningen, men gjorde likevel noen endringer - og særlig på det elektriske. Etter å ha gått noen runder med Sivert Skjerve, som er elektriker i NTE, falt de ned på at de skulle droppe standardløsningen og heller oppgradere både utseendet og løsningene. 

– Jeg var nok mest opptatt av at det skulle matche interiøret, mens Bivar bryr seg mer om de tekniske løsningene, smiler Nathalie. 

Paret endte med gulvvarme på stue, kjøkken og gang, LED-stripe under kjøkkenbenken, svarte spottskinner og svarte lysbrytere og stikkontakter. 

Ledstripe over kjøkkenbenk

– Det er viktig med godt lys, mener Sivert. – Alle lysene Nathalie og Bivar har valgt, er dimmbare, og LED-stripen under kjøkkenbenken gir godt arbeidslys. 

Så bra ble resultatet at alle hyttenaboene har valgt de samme løsningene som paret. 

– Det er jo litt gøy da, at vi har inspirert andre til å velge noe annet enn standardløsningene, sier Nathalie. 

Spotskinner i tak

I tillegg til spottskinnene som lyser opp der det trengs lys, er det store vinduer i hytta og mye naturlig lys. Utendørs er det derimot tenkt motsatt. For å unngå mer lysforurensning enn nødvendig, er utendørsbelysningen holdt på et minimum. 

Smarte løsninger

Paret har kjøpt en ring-hytta-varm-løsning som de har brukt flittig nå i vinter, og kan styre termostatene via en app. 

to menn ser på en app på en telefon

– Det er jo vårt andre hjem, dette, sier Bivar. – Vi hadde muligheten til å få det akkurat som vi ville, og den muligheten grep vi med begge hendene. Sivert har vært utrolig tilgjengelig og kunnskapsrik, og uten hans hjelp hadde vi nok ikke fått de gode løsningene vi har. 

Det lukter fremdeles fersk treverk i hytta. Kanoene ligger klare til bruk, Bivar og Nathalie gleder seg til å bli kjent i jaktterrenget i nærområdet og isfiskeutstyret har fått selskap i bua av fiskestengene. Det er tydelig at familien har det funnet det de lette etter. 

– Jeg elsker hytta, sier Linn Helene. – Nå gleder jeg meg til den første sommerferien vår her! 

Mor og to døtre gamer

Bestill elektriker

Alle foto: Renate Brønstad

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.