Ikke betal mer enn nødvendig

På mange norske arbeidsplasser er det betydelig færre folk i gangene enn i en vanlig arbeidsuke. Justerer du de tekniske anleggene som styrer energi- og vannforbruket, kan du redusere kostnadene dine betydelig.

Lysbryter

Enten koronapandemien har ført til at det er færre folk i byggene, eller at noen bygg står tomme, er det lurt å se på innstillingene på anleggene dine. Dette kan du gjøre i SD-anlegget dersom dette er installert. Har dere et energioppfølgingssystem (EOS) kan dere benytte det i forbindelse med tiltakene under.

Her er 5 råd til enkle tiltak som hjelper deg å spare penger.

 1. Reduser innetemperaturen i rom som ikke blir brukt

   

 2. Pass på at det ikke står på lys i rom som ikke blir brukt

   

 3. Slå av prosjektorer, PC-skjermer, TV-er og annet teknisk utstyr som uansett ikke blir brukt. Det er bedre at utstyret er slått helt av enn at det står i stand-by-posisjon.

   

 4. Reduser hastigheten på viftene i ventilasjonsanlegget i rom som ikke er i bruk. Du kan også redusere driftstiden på ventilasjonsanlegget. Kanskje du kan gå over til feriemodus på anlegget?

   

 5. Gå inn på alle toaletter og alle garderober og sjekk at det ikke drypper eller renner vann fra kranene.

Er lite ekstratips: Med færre folk på jobb, genereres det mindre søppel. Ta en prat med avfallsselskapet og hør om dere kan tilpasse avtalen dere har med dem!

Full kontroll på strømforbruket

Den enkleste måten å få full oversikt over strømforbruket ditt på, er ved hjelp av et energioppfølgingssystem (EOS). Det gir deg oversikt over hvor mye strøm du bruker hver eneste time og hva du bruker strømmen til.

Har du spørsmål om drift av tekniske anlegg og energioppfølgingssystem? Ta kontakt med oss!

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.