Interiørdesignerens favoritt

​Hjemme hos interiørdesigner Jannicke Løding på Verdal er absolutt ingenting overlatt til tilfeldighetene. Så at den nye lampa over spisebordet matcher resten av rommet, er akkurat som forventet.

Spisebord med takbelysning

- Se så lekker den er, da! Jeg er kjempefornøyd! 

Ute er det iskaldt, men inne er både kaffen og sollyset varmt. Spisestuen hjemme hos Jannicke, mannen og de to jentene står flott plassert for enden av et stort vindu, så det har egentlig godt nok lys. Men så var det dette med lampeinteressen til fruen i huset da… Hun lever og ånder for interiør, og er nok over gjennomsnittet opptatt av godt lys. Jeg tror jeg har byttet lampe over spisebordet sikkert seks eller sju ganger de siste årene, smiler Jannicke. - Nå har jeg landet på en som er skikkelig tidløs. Jeg elsker hvordan den tar all oppmerksomheten når du kommer inn i rommet! Den er virkelig et skikkelig smykke, stråler hun.

Jannicke Interiør

Godt lys er viktig

Jannicke driver Jannicke Interiør, og har de siste årene jobbet fulltid som interiørdesigner; både for boligutviklere og for privatpersoner. 

Jannicke bruker sosiale medier, og særlig Instagram og Snapchat, for å bygge seg opp som fagperson, og hun har fått en stemme som en med et eget blikk for trender og stiler. 

Følg Jannicke på Instagram!

​Da vi spurte Jannicke om hun velge ut sine tre favoritter blant lampene vi forhandler, skulle det vise seg å bli en vanskeligere oppgave enn det vi hadde forutsett. Jannicke hadde nemlig mer enn tre favoritter! Men til slutt falt hun ned på Supreme, Bellissimo Grande og Gross Grande.

​- Det aller, aller viktigste er jo at lampen du kjøper, matcher resten av rommet, forteller Jannicke. - Og så lønner det seg å ha et klart forhold til hvor lenge du tror du kommer til å ha lampen. Selv om det er kobber og gull som er in for tiden, er for eksempel svart og hvitt mer tidløst. Og skal du pusse opp i nærmeste fremtid, er det lurt å tenke på hva slags lys du vil at lampen skal gi. Skal den gi effektivt lys? Skal den være mest stemningsskapende? Skal den kunne dimmes? De tre lampene Jannicke valgte seg, er alle takpendler. Taklamper er ofte den lyskilden vi bruker lengst tid på å velge, siden den skal henge over spiseplassen, lyse opp uten å blende, og samtidig samle og definere et rom. Store, markante glasskuler er in nå, gjerne i glass - men alle materialer og former er "lov".

At Jannicke valgte seg en lampe som falt i smak hos flere, merket vi fort. Det tok ikke mange minuttene fra hun la ut de første bildene av den nye lampa si til hun fikk spørsmål om hvor den var kjøpt.

Stilrent og fargerikt

​- Da vi totalrenoverte huset for 10 år siden, var vi opptatt av at vi skulle ha god nok grunnbelysning, forteller Jannicke. Og det er kanskje ikke rart. Mannen til Jannicke er elektriker, og har derfor et ekstra godt øye for lys. 

- Vi har spotter i taket, men ikke for mange. Den fella er det mange som går i, sier Jannicke. 

Elektriker Geir Ove Kulsli nikker bifallende til det Jannicke sier. Mange tenker på symmetri når de setter opp spotter, og så glemmer de hva det faktisk er spottene skal lyse opp; nemlig veggene og hjørnene. Du skal kunne begrunne hver eneste spot, mener Geir Ove. - Det er jo noe som heter Less is more. Det er i alle fall spot on når det gjelder spotter, smiler han.

Geir Ove Kulsli og Jannicke snakker sammen

I motsetning til skomakerens barn, er også hjemmet til Jannicke, mannen og de to døtrene gjennomført stilig. For at de er over gjennomsnittlig interessert i interiør og trender, er ingen overdrivelse. Stua males opp omtrent en gang i året. At de har et oppussingsprosjekt på gang, er mer normalen enn unntaket. Nå er det kjelleren som får ny planløsning, og til våren skal kjøkkenet og gangen utvides med et påbygg på tre meter. 

- Det er veldig in med farger på veggene nå, forteller Jannicke. - Det krever mer og bedre lys. Jeg anbefaler deg å ta en prat med noen som kan lys før du går i gang med å male, særlig hvis du maler i mørke farger. Lys er egentlig et eget fag, det - og det er lett å gå seg vill i lysjungelen!

Vil du ha hjelp til å finne trendy belysning? Kontakt våre elektrikere i dag!

Spisebord med takbelysning