Inviterer hjem

Er du glad i god mat og drikke, må du kjenne din besøkelsestid den andre helga i august. Da arrangeres Trøndersk Matfestival - Et sted nær deg - for tredje gang.

To smilende damer spiser mat sammen

Helga 12.-14. august kan du la komfyren og stekeovnen hvile seg og inviter venner og familie med på en skikkelig matopplevelse et sted i Trøndelag. Da inviterer matprodusentene deg hjem på en skikkelig matopplevelse. 

– Under pandemien kunne vi ikke arrangere Trøndersk Matfestival på torget i Trondheim, slik vi har gjort det siden 2005, sier Silje Kolaas, som er kommunikasjonsleder i Oi! Trøndersk Mat og Drikke. – Så da kastet vi like godt om på hele konseptet og inviterte heller folk hjem til matprodusentene. 

Det ble tatt imot med åpne armer, og nå i august kan du velge mellom 300 ulike matfestivalopplevelser i hele Trøndelag. Det blir gårdsbesøk, grønnsakssafari, gourmetaften og grillaften, marked og kurs. 

– Vi bor i verdens kanskje aller beste matregion, sier Kolaas. – Ikke bare har vi geologien på vår side; men de lange lyse sommernettene over fjell og fjord, skog og åker gir produktene våre en helt spesiell smak. 

Ren mat med ren energi

To blide damer

Også i år er NTE med på laget under matfestivalen som hovedsamarbeidspartner. På samme måte som Oi! Mat og Drikke tar i bruk hele Trøndelag, er NTE opptatt av å utvikle hele Trøndelag. 

– Ren, trygg, lokalprodusert mat er søt musikk for et fornybarselskap som oss, smiler Lise Musum Stangvik, som er sponsoransvarlig i NTE. - Nå håper vi både trøndere og tilreisende benytter muligheten til å oppdage matregionen vi bor i. Jeg gleder meg i alle fall veldig! 

Er du nysgjerrig på Et sted nær deg? Her kan du se alt de skal arrangere!

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.