– Vi bestemte oss egentlig med en gang vi så at utbyggingen av Powerhouse Lade var en realitet, forteller paret. – Beliggenheten er midt i blinken, og vi liker konseptet med lave blokker og store grøntareal veldig godt. 

Og nettopp det grønne går som en rød tråd gjennom Powerhouse Lade-prosjektet. Der hvor det tidligere lå et gartneri, skal det fra neste år bli drivhus, plantekasser og frukttrær mellom husene. 

– Vi er ordentlige hagefolk, så vi gleder oss veldig over at Skanska legger opp til at vi som flytter inn skal få drive med urban dyrking og selv få bidra med beplantning, sier Ingeborg engasjert. 

Unikt prosjekt

Utsikten gjennom glasset i en verandadør mot en hage med platting og drivhus

Powerhouse Lade er et miljøprosjekt av dimensjoner. Med seg på laget har utbyggeren Skanska fått NTE, som blant annet skal eie og drifte energisentralen som skal mate bygningene med lokalprodusert, ureist energi. 

Det første byggetrinnet, som har 5 bygg med 97 leiligheter, ligger nært skole, butikker, barnehage og kollektivtrafikk. Og det mest unike med det, er at det er verdens første powerhouse-boliger. Ved hjelp av solceller på takene og en energisentral som henter varme fra jorda, produserer byggene strømmen som brukes til varmtvann og oppvarming. Det kommer til å redusere strømutgiftene til beboerne med om lag 80 prosent. 

– Selv om dette ikke var avgjørende for at vi bestemte oss for å flytte til Powerhouse Lade, syns vi det høres både spennende og fremtidsrettet ut, sier Ingeborg. 

Harald, som er arkitekt, har selv jobbet med jordvarmeteknologi, og har gode erfaringer med det. 

– Det er godt å vite at det er gjennomtenkte, bærekraftige løsninger i leilighetene, mener han. 

Unik leilighet

Mann og kvinne sitter på terassen til et hus med fjordutsikt

Eneboligen Ingeborg og Harald flytter fra, ligger helt ned mot Ladestien, og er virkelig noe for seg selv. Store vinduer med storslått utsikt til fjorden, fjellene og himmelen og mye naturlig lys. En fantastisk hage som blomstrer i mange måneder. Flere uteplasser som byr på sol og utsikt, og et drivhus som forlenger sommeren. 

– Klart det blir vemodig å flytte herfra, sier Ingeborg. 

Men så er det ikke hvilken som helst leilighet de flytter til. Faktisk har de kjøpt to leiligheter og slått dem sammen. Det gir dem over 100 kvadratmeter å boltre seg på, og hele tre balkonger.

– Vi er veldig spente på hvordan det blir, smiler de. 

For ekteparet har valgt en noe utradisjonell rominndeling. I tillegg til 2 soverom og 2 bad, har de fått plass til en romslig bod, et kjøkken og et rom som blir kombinert stue og atelier. Harald er nemlig en engasjert hobbymaler, og gleder seg til å få plass til å boltre seg. 

Unikt naboskap? 

Kvinne og mann drikker kaffe i drivhuset

Det er i underkant av et år til Ingeborg og Harald flytter til Powerhouse Lade, men allerede har de møtt flere av de nye naboene - og noen gamle naboer. For naboene deres i Ladehammerveien har bestemt seg for å slå følge bort til Powerhouse Lade. 

– Det at vi flytter inn i samme sameie som gode venner er en skikkelig bonus, sier Ingeborg, og føyer til at hun gleder seg til å bli kjent med flere av naboene. 

Og at Skanska har forstått betydningen av godt naboskap, er det ingen tvil om. De har allerede dratt i gang en turgruppe, en vingruppe, en strikkegruppe og en hagegruppe. 

– De strekker seg litt ekstra for å hjelpe oss inn i det nye livet, mener Ingeborg. – Det kommer til å gjøre overgangen enklere for oss, det er jeg sikker på. Og blir savnet for stort, kan vi alltids gå Ladestien bort og se om det gamle huset vårt også! 

Se prospektet for Powerhouse Lade hos Skanska

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.