Lys opp jula med LED

Endelig er førjulstiden her, og for mange er det ensbetydende med å pynte opp hjemme med lyslenker og julelys. Velger du LED-lys, får du like mye lys - men en hyggeligere strømregning.

Lysende julestjerne i vindu

Juletrelys både innendørs og utendørs, lyslenker i busker og trær eller på verandaen, julestjerner, lysende nisser og reinsdyr og dørkranser med lys. Det er lite som er hyggeligere nå før jul enn å lyse opp i mørket! 

Enten du foretrekker den amerikansinspirerte stilen med blinkende lys i regnbuens farger eller en enklere stil, er det mye å velge mellom i butikkene. Så og si all julebelysning som selges nå har LED-lys - og det kan du være glad for! Se bare alle fordelene med LED-lys: 

  • lyspærene har hele 50 000 timer levetid

  • når LED-pærene blir eldre, slutter de ikke å lyse; de lyser heller svakere

  • LED-pærene gir like mye lys, men bruker bare en liten del av strømforbruket

  • LED-pærene er mer effektive enn halogenpærer

  • LED-pærer fins i all verdens farger

  • LED-pærer tåler kulda, og derfor egner de seg svært godt til utebelysning

Hus med julelys

Tenk sikkerhet

Uansett hvilke LED-produkter du lyser opp mørketida med, er det viktig å tenke sikkerhet. Koble lysene til en utendørs stikkontakt. Må du bruke skjøteledning for å få lyst opp der du vil, må du bruke en som er godkjent for utendørs bruk. Det samme gjelder selve belysningen; sjekk at de kan brukes utendørs. 

Vil du snakke med en elektriker?

Bestill befaring

Julekule på juletre med lys i bakgrunn

Tenk pris

Selv om LED-produktene trekker lite strøm, er det alltid greit å følge med på strømprisene. Kanskje lønner det seg å slå av lysene hvis strømprisen går i taket en time? 

Følg med på strømprisene i appen, så får du ingen ubehagelige overraskelser. 

Her kan du laste ned appen

Vi ønsker alle en lys og hyggelig førjulstid! 

Gå til Slik leser du NTEs nye strømfaktura

Slik leser du NTEs nye strømfaktura

Fra februar 2024 ser strømfakturaen fra NTE litt annerledes ut enn før. Vårt mål har vært å gjøre den mer oversiktlig for deg. Hvis du likevel lurer på noe som har med den ...

Gå til Tar grep for å få ned strømregningen

Tar grep for å få ned strømregningen

Snart 20 år etter at borettslaget Elvebredden på Steinkjer ble bygget, begynte styret å se på hvordan de kan få ned strømregningen. Nå har en befaring vist at de kan redusere ...

Gå til Elektrikerens oppussingstips

Elektrikerens oppussingstips

Enten du bygger nytt eller pusser opp - det er noen ting som kan utgjøre det lille ekstra. Her får du tips om ulike lyskilder inne og ute, LED-striper, spenstige ...

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.