Nå graver vi igjen!

Sola skinner, telen er ute av jorda og vi er i full gang med graving. Det betyr at fiberbredbåndet er like om hjørnet!

Gravemaskin som graver ned en fiberkabel

– Nå er det ikke lenge til tregt internett blir et fjernt minne, smiler Odd-Eirik Grøttheim, som er konserndirektør Telekom i NTE.

NTE er i full gang med gravingen på hele 39 felt rundt omkring i Trøndelag. De neste månedene vil flere tusen trøndere få tilgang til fiberbredbånd fra NTE og Altibox.

Selve utbyggingen tar gjerne noen måneder, men de første i hvert enkelt felt kan ofte kobles opp bare noen uker etter at gravingen har startet.

– Vi jobber så raskt vi kan, for vi vet at mange er utålmodige etter å få koblet seg til fiberen. Mange har slitt med dårlig internettilgang lenge, og gleder seg til en ny digital hverdag med både kjapt og stabilt nett, sier Grøttheim.

Venter du på fiber? Her kan du se hvor langt vi har kommet med gravingen i de ulike feltene:

Hva skal til for å få fiberbredbånd?

– Vi får henvendelser fra folk som ønsker seg fiberbredbånd hver eneste dag, forteller Grøttheim. – Vi kikker gjerne litt ekstra på områder vi får mange henvendelser fra, så har du lyst på fiber, kan det lønne seg å ta kontakt med oss.

Og du? Hvis du irriterer deg over at naboen har mye raskere nettilgang enn du, er det enkelt å gjøre noe med det! I de områdene hvor det allerede er fiber fra NTE, er det en smal sak å bli kunde hos oss.

Her kan du sjekke om vi kan levere fiberbredbånd der du bor.

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.