NTE skal bidra til å bygge Norges raskeste 5G-nett

Sammen med 22 andre Altibox-partnere oppretter NTE et felles tårnselskap for å sørge for hurtig utbygging av Ice’ nasjonale 5G-mobilnett.

Tak med tårn

Satsingen er viktig for områder i Trøndelag der det er svært krevende å bygge ut fiber, og for folk på farten.

Ice bygger nå 3900 nye basestasjoner, og oppgraderer over 3200 basestasjoner. 

De 23 selskapene som står bak Tårnselskapet har alle bred erfaring med utbygging av digital infrastruktur. Fremtidens mobilnett er avhengig av fiber mellom basestasjonene, som NTE har lang erfaring med å bygge og drifte. 

– Tilgangen til raskt internett er grunnleggende for bosetting og næringsutvikling. 5G er et utmerket supplement i de områdene hvor det er svært krevende å bygge ut fiber, og for folk på farten, sier Odd-Eirik Grøttheim; administrerende direktør i NTE Telekom. 

Smilende mann som står i en trapp

– Vi har hatt en voldsom etterspørsel etter lynraskt og stabilt bredbånd i 15 år. 5G-utbyggingen kommer til å øke tilgjengeligheten og forsterke denne veksten.

Altibox-partnerne blir deleiere i de mange mobilmastene som rulles ut i storstilt skala over hele Norge. De nye og eksisterende basestasjonene skal benyttes av mobiloperatøren Ice som bygger ut Norges tredje landsdekkende 5G-mobilnett. 

Med 5G-nettet vil Altibox-partnere kunne tilby trådløst høyhastighetsbredbånd i områder der det er svært krevende å bygge fiber, eller skape konkurranse der forbrukerne bare har tilbud fra én bredbåndsoperatør i dag.

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.