Nyslått norgesmester i NTE

Det er ikke mange forunt å gå inn i helga som nyslått norgesmester. Fredrik Skjerve, derimot, tar helg som norgesmester i elektrofag!

Ung mann holder opp en stor pokal

– Jeg fikk 93 av 100 mulige poeng, og dommerne trodde det var den høyeste skåren noensinne i et NM. Det var jo litt artig da, sier Fredrik. 

20 år gamle Fredrik fra Verdal er ikke den som skryter høylytt av egne prestasjoner. Det gjorde derimot dommerne. 

– Veldig bra gjennomført! Fredrik var best med ganske god margin, sa dommer Ståle Brå. 

Selv er Fredrik mest opptatt av at NM var en lærerik og positiv opplevelse. 

– Jeg anbefaler andre å bli med, ja, sier han. – Det er en erfaring jeg ikke ville vært foruten. 

Høyt nivå

Mandag morgen denne uka møtte Fredrik de 5 konkurrentene sine i norgesmesterskapet. De fikk 4 dager på å gjennomføre oppgaven, og måtte selv disponere tiden og bestemme hvordan de skulle løse oppgavene. Hver arbeidsoppgave var poenggivende. 

– Jeg var skikkelig spent, sier Fredrik. – Ikke bare skulle vi løse krevende arbeidsoppgaver, men vi skulle også gjøre det i en uvant setting. 

Deltakerne jobbet side om side, i hver sin bås. Dommerne var til stede hele tiden og observerte hvordan deltakerne jobbet. 

I tillegg til å installere kanaler, stikkontakter, lys og brytere, måtte Fredrik og de andre deltakerne også programmere to ulike styringssystemer (PLS og KNX). 

– Jeg har ikke programmert noe særlig før, så det gikk med litt tid på å lære seg det, smiler Fredrik.

Dommerne var også opptatt av HMS-aspektet i oppgaveløsningen, og så til at deltakerne både jobbet og koblet sikkert, og holdt det ryddig i båsen sin. 

Fredrik holdt hodet kaldt og dro i land seieren i det dommerne betegner som det høyeste nivået til nå i elektro-NMs historie.

Shanghai neste

I tillegg til pokal, medalje, heder og ære får den nybakte norgesmesteren delta på VM i elektrofag i oktober. 

– Det blir spennende, smiler Fredrik. – Og jeg ser ingen grunn til at jeg ikke skal gjøre det bra der. 

Det gjør ikke Øystein Fossli heller. Han er markedsområdeleder på Verdal, og sjefen til Fredrik, og han er full av godord om norgesmesteren. 

– Fredrik har vært faglig sterk helt siden han begynte hos oss som lærling, og han har imponert både oss og opplæringskontoret EFONT, forteller han. – Nå er vi kjempeglade for å ha sikret oss ham til fast jobb - som til alt overmål er i dag! 

Alle vi i NTE gratulerer Fredrik med norgesmestertittelen!

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.