Rekordstor utbygging av fiberbredbånd

Beboere i hele 60 nye felt over hele Trøndelag går lynraske fibertider i møte! Aldri før har NTE bygget ut fiberbredbånd på flere steder samtidig enn nå i år.

Gravemaskin legger fiber

– Telen har begynt å slippe taket flere steder nå, og da kan vi begynne med gravinger og oppkoblinger igjen, forteller Odd-Eirik Grøttheim, som er konserndirektør for telecom i NTE.  – Vi vet at mange har slitt med hakkete og tregt internett lenge, og de er utålmodige etter å få både rask og stabil nettilgang fra oss i NTE. 

Odd-Eirik Grøttheim

Rekordmange oppkoblinger

Flere tusen kunder vil i løpet av de neste ukene og månedene få tilgang til fiberbredbånd.

– Det siste året har for alvor demonstrert hvor viktig det er å ha raskt og stabilt internett hjemme, sier Grøttheim. - Uten tilstrekkelig nettilgang hjemme, reduseres muligheten til å administrere både jobb og fritid. Tenk bare på alt vi bruker internett til hver eneste dag! 

NTE har lenge sagt at fibernett til alle er like grunnleggende som tilgangen til strøm og veger. 

– Nå blir snart den digitale hverdagen enklere for folk fra så ulike steder som Hovin, Snåsa, Sjøåsen, Skatval, Klæbu og Hommelvik - for å nevne noen av stedene vi bygger ut, forteller Grøttheim. 

Mann legger fiberkabel i jørme

Sjekk hvor langt vi har kommet med utbyggingen der du bor

Bygger bygdefiber

Over halvparten av feltene som er under utbygging, er såkalte bygdefiberprosjekter. Gjennom bygdefiberprosjektene bidrar vi med utbygging av fiber til områder det ellers ikke ville vært økonomisk forsvarlig å bygge i, for eksempel fordi det bor for få folk der eller fordi det er for langt mellom husene. Målet med bygdefiber er at vi skal kunne tilby lynraskt fiberbredbånd overalt og dermed bidra til at trønderne kan bo og jobbe der de vil. 

I bygdefiberprosjektene går NTE sammen med Trøndelag fylkeskommune, kommuner, næringsliv, lokale lag og foreninger og eventuelt andre samarbeidspartnere i et realt spleiselag. 

Legger fiber

Hva skal til for å få fiberbredbånd?

​– Vi blir kontaktet av folk som ønsker seg fiberbredbånd hver eneste dag, sier Grøttheim.  – Vi kikker gjerne litt ekstra på områder vi får mange henvendelser fra, så har du lyst på fiber, kan det lønne seg å ta kontakt med oss.

Bor du i et område hvor det allerede er mulig å få fiber fra NTE, er det en smal sak å bli kunde hos osss. Så kan du slutte å irritere deg over at naboen har bedre nett enn deg samtidig!

Sjekk om du kan få fiber!