Seks strømsparetips for bedrifter

Mange av oss er flinke til å tenke på hvordan vi kan spare strøm hjemme. Er du like bevisst på hvordan du kan spare bedriften din for strøm?

Bilde av Jakob til Seks strømsparetips for bedrifter

Mange bedrifter har stort potensial for å spare penger på strømregniga, og samtidig redusere klimafotavtrykket. Og det er mange tiltak som ikke krever så mye å gjennomføre. Vi har tatt en prat med Jakob Krogsrud, som er markedssjef i NTE, og fått seks enkle tips.

1. Sjekk om bedriften er registrert på riktig næringskode

Det første du bør gjøre er å sjekke om bedriften din er registrert på riktig næringskode i enhetsregisteret. Bedrifter med næringskode fra 5 til 33 har rett til redusert elavgift, og får redusert nettleia si med et halvt øre per kWh. 

Enkelte bedrifter kan også få fullt fritak for elavgifta. Dette gjelder veksthusnæringen, kjemisk produksjon, elektrolyse, metallurgiske og mineralogiske prosesser og bedrifter som er med i godkjente energieffektiviseringsprogram fra NVE.

2. Unngå å bruke mye strøm samtidig

De tidspunktene hvor bedriften bruke mye strøm samtidig, kalles effekttopper. Effekttoppene påvirker hvor mye bedriften betaler i nettleie fordi nettleia til bedrifter blant annet beregnes ut fra et effektledd.

Her kan du altså spare penger hvis du fordeler strømforrbuket utover døgnet, i stedet for å ha store effektopper. Mange bedrifter har en slik effekttopp i det de ansatte kommer på jobb og setter i gang med arbeidet.

3. Skaff deg et energioppfølgingssystem

Med et slikt system får du oversikt over bedriftens strømforbruk og effekttopper. Og dermed er det enklere å vite når og hvor du skal sette inn tiltakene.

Ønsker du tilbud på et slikt system? Ta kontakt med en av oss i dag!

4. Installer bevegelsessensorer

Har du mange bygninger, eller store lokaler med mange rom? På jobb er man ikke like flink til å skru av lyset når man forlater rommet, og dermed har mange bedrifter mye unødvendig strømforbruk i tilknytning til belysning.

Dette kan du enkelt få kontroll på med å installere bevegelsessensorer. Da vil lyset automatisk slå seg av når det ikke er noen i rommet.

5. Installer termostat på radiatorer og ovner

Bedriftslokaler står ofte tomme store deler av døgnet. Likevel lar mange både radiatorer og ovner stå på hele døgnet. Installerer dere en termostat som styres etter behovet i bygget, trenger dere ikke bruke strøm på å varme opp bygget når det ikke er ansatte der.

6. Sørg for å ha en strømavtale som passer bedriften

Selvfølgelig er det også viktig å ha en god strømavtale, som passer bedriftens behov. Det finnes ulike typer avtaler, og dersom du syns det er vanskelig å finne den riktige, så hjelper vi deg gjerne.

Hør Jakob fortelle sine strømsparetips i denne videoen

Jakob forteller om strømsparetips

Gå til Slik leser du NTEs nye strømfaktura

Slik leser du NTEs nye strømfaktura

Fra februar 2024 ser strømfakturaen fra NTE litt annerledes ut enn før. Vårt mål har vært å gjøre den mer oversiktlig for deg. Hvis du likevel lurer på noe som har med den ...

Gå til Landstrøm til digitaliserte lokaliteter

Landstrøm til digitaliserte lokaliteter

Når SinkabergHansen nå elektrifiserer fire av oppdrettslokalitetene sine, er det godt nytt både for miljøet og for lokalsamfunnene.

Gå til Tar grep for å få ned strømregningen

Tar grep for å få ned strømregningen

Snart 20 år etter at borettslaget Elvebredden på Steinkjer ble bygget, begynte styret å se på hvordan de kan få ned strømregningen. Nå har en befaring vist at de kan redusere ...

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.