Skeive filmer for alle

Er du på utkikk etter filmtips i anledning Pride? Her er 10 filmer om kjønns- og seksualitetsmangfold du finner på Altibox!

Swan Song

Den pensjonerte frisøren Pat Pitsenbarger må hente frem gamle kunster da han plutselig får et siste frisøroppdrag han ikke kan avslå. Pat mimrer over sine flamboyante dager og tar oss med på en reise tilbake i tid til livet i byen han har elsket og jobbet i, men også hvor han har mistet venner, sin salong og sin store kjærlighet. Denne perlen av en film forteller om tidligere generasjoners kamp for sin kultur, sin identitet og homofiles rettigheter i USA, og byr på fantastiske kostymer og øyeblikk.

Her kan du se filmen.

Boy Erased

Filmen er basert på Garrard Conleys hjerteskjærende selvbiografi, og er en samtidsfortelling om hvordan han som 19-årig ble outet som homofil for sine fundamentalistisk kristne foreldre. Han ble konfrontert med valget om enten å bli avvist av familien, eller å delta i kirketerapi for å "kurere" homofilien hans og forvandle ham til heterofil.

Se filmen her.

Love, Simon

Alle fortjener en flott kjærlighetshistorie. Men for Simon er det litt mer komplisert. Ingen vet at han er homofil, og han har heller ingen anelse om hvem det er han har blitt forelsket i på nettet - bare at det er en som går på skolen hans. Å finne ut av dette viser seg å være både morsomt, skremmende og omveltende for livet hans.

Se filmen her.

Call me by your name

I Italia sommeren 1983 blir en ung amerikansk-italiener forelsket i en amerikansk student som kommer for å studere og bo hos familien hans. Sammen opplever de en uforglemmelig sommer - full av musikk, mat og kjærlighet - som kommer til å forandre dem for alltid.

Her kan du se filmen.

Carol

I New York på begynnelsen av 1950-tallet arbeider Therese Belivet i et varehus på Manhattan og drømmer om et bedre liv. Det er her hun møter Carol Aird, en forlokkende og elegant kvinne fanget i et forferdelig ekteskap. Det oppstår en umiddelbar gnist mellom de to kvinnene som videre utvikler seg til en dyp forbindelse. Filmen er basert på den selvbiografiske romanen "The Price of Salt" fra 1952 av Patricia Highsmith. Filmen har fått mange utmerkelser, blant annet seks Oscar-nominasjoner, og har blitt kalt et mesterverk.

Her kan du se filmen.

Booksmart

Etter å ha gått ut fra videregående, innser to lesehester at de burde ha studert mindre og hatt det litt morsommere. Amy og Molly bestemmer seg for å ta igjen fire år med fest og moro på en kveld, som utvikler seg til et kaotisk eventyr ingen bøker kunne forberede dem på. En hemningsløs komedie om to venninner og det vennskapet som varer livet ut.

Se filmen her.

God's Own Country

Yorkshire om våren. Den unge bonden Johnny Saxby døyver sin daglige frustrasjon med alkohol og tilfeldig sex. Livet tar derimot en vending når den rumenske arbeideren Gheorghe blir ansatt for å hjelpe til under lammesesongen, og her oppstår det både varme og vanskelige følelser.

Her kan du se filmen.

Fucking Åmål

Åmål. Den superpopulære jenta Elin har klint med omtrent 70.000 gutter, og synes at alt er kjedelig. Hun lengter etter at noe skal skje. Jessica er sammen med Markus, som synes at han er den tøffeste i Åmål. Johan er bestevennen til Markus, og han er forelsket i Elin, men hun synes at han er teit. Agnes er den mest ensomme personen i hele verden, og hun er også forelsket i Elin, og er så forelsket at hjertet hennes nesten går i knas.

Se filmen her.

The Kids Are All Right

Nic og Jules er et lesbisk par som lever i en koselig forstad med barna, Joni og Laser. De har blitt til ved kunstig befruktning og er nå i tenårene. Joni skal snart dra på college, men før hun drar vil broren Laser at hun gjør ham en stor tjeneste. Han vil at Joni hjelper ham å finne deres biologiske far. De klarer å spore ham opp, men hvordan skal de overbevise mor og mor om at de trenger en far i huset?

Se filmen her.

Supernova

Det er sen høst og Sam og Tusker, partnere gjennom tjue år, er på ferie. De reiser gjennom England i sin gamle bobil og besøker venner, familie og steder fra fortiden. Etter at Tusker ble diagnostisert med demens for to år siden har livene deres endret seg, jobber er avsluttet og planer satt på vent. Tiden sammen er det viktigste de har. I løpet av ferieturen begynner deres individuelle ideer for fremtiden å kollidere. Hemmeligheter avdekkes, private planer rakner og kjærligheten til hverandre testes som aldri før. Til slutt må de konfrontere spørsmålet om hva det vil si å elske hverandre i møte med en uopprettelig sykdom.

Her kan du se filmen.