Skeive filmer for alle

På utkikk etter filmtips i anledning Pride? Her er 20 filmer om kjønns- og seksualitetsmangfold du finner på Altibox!
Regnbue tegnet med kritt på asfalten

Call me by your name

I løpet av en fantastisk sommer i Italia på 1980-tallet, oppdager Elio og Oliver den berusende skjønnheten i et gryende begjær som vil forandre livene deres for alltid.

Her kan du se filmen.

I morgen danser vi

Merab er en dedikert og talentfull ung danser. Han danser georgisk nasjonaldans med sin partner Mary, og drømmer om en plass i nasjonalkompaniet. En dag snus tilværelsen hans opp ned. Det er den dagen karismatiske Irakli dukker opp og blir Merabs fremste rival, og hans største fascinasjon. Skal han følge hjertet og bryte med det konservative dansemiljøet, og dermed risikere å miste alt han har kjempet for?

Her kan du se filmen.

Milk

Livet hans endret historien, og motet hans endret folks liv. I 1977 ble Harvey Milk valgt inn i San Franciscos bystyre og ble dermed den første åpent homofile som ble valgt til et politisk verv i USA.

Se filmen her.

Boy Erased

Filmen er basert på Garrard Conleys hjerteskjærende selvbiografi, og er en samtidsfortelling om hvordan han som 19-årig ble outet som homofil for sine fundamentalistisk kristne foreldre. Han ble konfrontert med valget om enten å bli avvist av familien, eller å delta i kirketerapi for å "kurere" homofilien hans og forvandle ham til heterofil.

Se filmen her.

Ideal Home

Det festlige homseparet Paul og kjendiskokken Erasmus krangler stadig vekk, men det vellykkede tv-programmet deres om matlaging hindrer dem i å slå opp. Sammen lever de et ekstravagant og utsvevende liv, men tilværelsen blir snudd på hodet da Erasmus en dag blir konfrontert av barnebarnet han ikke visste han hadde.

Her kan du se filmen.

The miseducation of Cameron Post

Samme kveld som tenåringsjenta Cameron Post drar på skoleavslutningsballet med typen sin blir hun tatt på fersken mens hun kliner med en jente fra bibelgruppen. Året er 1993, og i den konservative lille Montana-byen hun bor i tillates ikke den slags seksuelle utskeielser. Familien hennes blir rasende, og sender henne rett til God's Promise, en avsidesliggende konverteringsleir som hevder å kunne omvende homofile til en sunn kristelig seksualitet. Sammen med en broket gjeng ungdommer som alle deler samme «synd», men har forskjellige meninger om hvordan man skal håndtere den, må hun finne mot til å tørre å være seg selv.

Se filmen her.

Philadelphia

Den unge lovende advokat Andrew Becket er akkurat blitt sagt opp fra jobben. Hans tidligere arbeidsgiver hevder det er fordi han ikke er dyktig nok. Andrew mener det er fordi han har aids. Han er fast bestemt på å forsvare sitt profesjonelle rykte. Han leier den dyktige advokaten Joe Miller til å føre sin sak mot sin tidligere arbeidsgiver. Det blir en lang og seig kamp for rettferdigheten - og ikke minst en kamp mot fordommer og diskriminering.

Her kan du se filmen.

Carol

I New York på begynnelsen av 1950-tallet arbeider Therese Belivet i et varehus på Manhattan og drømmer om et bedre liv. Det er her hun møter Carol Aird, en forlokkende og elegant kvinne fanget i et forferdelig ekteskap. Det oppstår en umiddelbar gnist mellom de to kvinnene som videre utvikler seg til en dyp forbindelse. Når forholdet deres avsløres hevner Carols ektemann seg på henne ved å sette spørsmålstegn ved hennes kompetanse som mor.

Her kan du se filmen.

A Single Man

George Falconer er en 52 år gammel britisk college-professor som sliter med å finne en mening med livet etter at livspartneren hans, Jim, har gått bort.

Se filmen her.

God's Own Country

Yorkshire om våren. Den unge bonden Johnny Saxby døyver sin daglige frustrasjon med alkohol og tilfeldig sex, helt til en rumensk gjestearbeider som er der under lammingen, tenner en intens gnist som får Johnny til å slå inn på en ny vei.

Her kan du se filmen.

Beginners

Oliver treffer Anna bare noen måneder etter at faren hans Hal har gått bort i kreft. Forelskelsen fyller Oliver med minner om pappaen, som i en alder av 75 år kom ut som homoseksuell etter å ha mistet konen etter et langt ekteskap. Hals nye liv ble både omtumlende og fantastisk, og dessuten kom far og sønn hverandre nær for første gang.

Se filmen her.

Portrett av en kvinne i flammer

Kunstneren Marianne ankommer en isolert øy i Bretagne på slutten av 1700-tallet. Hun har i oppdrag å male et portrett av den vordende bruden, Héloïse. Flere har forsøkt å male Héloïse før, men som eneste mulige protest mot et arrangert ekteskap, nekter hun å la seg avbilde. Marianne utgir seg for å være en tjenestepike, som tar med Héloïse på daglige gåturer, hvor hun i det stille kan observere henne. Med hukommelsen som eneste verktøy blir portrettet ferdig, men gjengir det hvem Héloïse egentlig er?

Se filmen her.

Kammerpiken

Sensuelt drama om intriger, kjærlighet og hevn. En falsk greve klekker ut en intrikat plan for å tilrane seg formuen til en japansk adelsjente som er enearving til sin onkels palass og formue. Han betaler en ung, kvinnelig lommetyv for å ta seg jobb som kammerpike i palasset og berede grunnen for hans inntreden i familien. De to unge jentene utvikler et uventet nært forhold og herfra går ingenting som planlagt.

Her kan du se filmen.

Moonlight

Et grensesprengende og intimt portrett av en ung svart manns liv fra barndom til voksen alder i et tøft strøk i Miami. Filmen følger hans kamp om å finne sin plass i verden, og er en tidløs historie om menneskelig kontakt og om de øyeblikkene, menneskene og kreftene som former livene våre og gjør oss til den vi er. Livet til afro-amerikanske Chiron preenteres i tre livsperioder.

Se filmen her.

Girl

15-årige Lara skal bli ballerina, og trener knallhardt sammen med sine medstudenter. Samtidig gjennomgår hun en hormonbehandling som skal lede opp mot en kjønnsbekreftende operasjon. Fortellingen, som er basert på en sann historie, skildrer en vakker far/datter-relasjon. Det er ikke fordommer fra omgivelsene som skaper størst utfordringer for Lara, men motstanden ligger i hennes høye ambisjoner og utålmodighet etter å bli den hun ønsker å være.

Her kan du se filmen.

Thelma

En romantisk spenningsfilm om en ung kvinne som i møte med kjærligheten oppdager at hun har skremmende og uforklarlige krefter. Thelma har nettopp flyttet fra sin religiøse familie på Vestlandet for å studere i Oslo, da hun plutselig får et voldsomt anfall på lesesalen som hun holder skjult for sine foreldre. Samtidig treffer hun medstudenten Anja og de to blir trukket mot hverandre på mystisk vis. 

Se filmen her.

The Favourite

I begynnelsen av 1700-tallets England besitter en skrøpelig dronning Anne tronen, og hennes nærmeste venn, Lady Sarah, styrer landet og passer på Annes helse. Når den nye tjeneren Abigail ankommer, blir hun tatt under Sarahs beskyttende vinger, samtidig som hun planlegger å vende tilbake til sine aristokratiske røtter – og dermed starter en skandaløs rivalisering om å bli dronningens favoritt.

Her kan du se filmen.

Love, Simon

Alle fortjener en fin kjærlighetshistorie. Men for Simon er det litt mer komplisert. Ingen vet at han er homofil, og han har heller ingen anelse om hvem det er han har falt for på nettet...

Se filmen her.

Skam sesong 3

SKAM sesong 3 følger Isak og Even gjennom første semester i andreklasse på Hartvig Nissen vgs i Oslo.

Her finner du alle episodene.