Skjule sikringsskapet?

Oppussingsprosjektet nærmer seg slutten og rommet ser helt strøkent ut. Bortsett fra sikringsskapet, da. Er det mulig å gjøre noe med dette grå-beige blikkfanget?

Et hvitt sikringsskap på en grå vegg ved siden av en hvit dør

Et kjedelig sikringsskap midt i et for øvrig nyoppusset rom vil stikke seg ut og fange oppmerksomheten. De fleste av oss har stor respekt for sikringsskapet, og vil kvie seg for å gjøre noe som helst i nærheten av det. Å flytte sikringsskap er en omfattende og kostbar affære, så alternativet for de fleste er å gjøre det beste ut av den plasseringen skapet har. 

Inne i sikringsskap skal kun fagfolk gjøre arbeid! Branneksperter advarer også mot å oppbevare papp og papir, som for eksempel esker til sikringer, inne i skapet. Men, utenpå, der kan du faktisk gjøre nokså mye! 

Skapet kan dermed både males, tapetseres og dekoreres på ulikt vis.

Skjule eller framheve?

Noen velger å male eller tapetsere, bygge det inn, eller på annen måte skjule skapet. Innkledning i form av rammer eller skap som bygges rundt må ikke hindre «enkel tilgjengelighet for vedlikehold». Dersom du må bruke verktøy for å komme til sikringsskapet har du gått for langt. 

Vær oppmerksom på at det er mange rør og kabler i veggene rundt sikringsskapet, så være forsiktig med hvor du borer eller spikrer. 

Andre gjør stikk motsatt – de dekorer skapet slik at du virkelig legger merke til det. Her er det stort sett fantasien som setter begrensinger. 

Pass på at du ikke ødelegger selve skapet eller låsen. Du kan heller ikke feste noe på det ved å bore gjennom skapet eller døra. Sikringsskapet kan bygges inn, dersom du gjør det uten å lage hull i selve sikringsskapet.

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.