Slik holder du strømregninga lav

Med høsten kommer lavere temperaturer og høyere strømpriser. Heldigvis er det ikke mye som skal til for å holde strømregningen lav også de neste månedene.

Bilde av en stor foss med mye vann

– De siste månedene har strømprisene vært rekordlave, forteller Berit Buchholdt Gran, som er porteføljeforvalter i NTE. - Så selv om strømprisene er på vei oppover, forventer vi at strømmen blir billigere i høst enn i høstmånedene i fjor. 

Bilde av Berit Buchholdt Gran

Billigere i år enn i fjor

Mens gjennomsnittsprisen i Midt-Norge var på 4,3 øre per kWh i juni, juli og august, kostet strømmen 31,7 øre per kWh samme periode i fjor. 

– De neste ukene vil nok strømprisene gå noe opp, og vi forventer priser på mellom 20 og 25 øre per kWh, forteller Gran.

Hva kan du gjøre for å redusere strømregningen?

  1. Sjekk at du har riktig strømavtale. Uansett om du syns det er viktigst med en forutsigbar strømregning eller om du vil ha en pris som følger markedet, har vi en strømavtale som passer perfekt for deg!

     

  2. Vit hvordan du varmer opp huset ditt! Siden over halvparten av strømmen vi bruker, går til å varme opp boligene våre, er det både lurt og lønnsomt å ha et forhold til dette. Varmepumper, panelovner, vedfyring eller pelletsovn? Alternativene er mange!

  3. Kle på deg! Over halvparten av strømmen vi bruker, går til å varme opp boligene våre. Visst er det deilig å gå rundt barbeint i t-skjorte, men det koster! Du sparer faktisk ca 5% av oppvarmingskostnadene for hver grad du senker innetemperaturen.

  4. Bruk mindre varmtvann. Kan du dusje litt kortere, litt sjeldnere eller i litt kaldere vann? 20 % av all strømmen vi bruker, går til å varme opp varmtvann.

  5. Slå av lyset! Hvis du skrur av lyset når du går ut av rommet, bytter til LED-pærer og kjøper bevegelsessensorer, får det betydning for strømregninga.

     

  6. Fyll opp! Vent til vaskemaskina, oppvaskmaskina og tørketrommelen er full før du setter den på. Husk - en halvfull oppvaskmaskin bruker like mye strøm som en full maskin!

Lurer du på hvor mye strøm du bruker nå? Last ned appen vår og få full oversikt over strømforbruket ditt de siste dagene, ukene og månedene!

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.