Slik kan du bruke mindre strøm

Vi er vel alle enige om at sommeren 2018 vil bli husket som en av de fineste og varmeste i manns minne. Hva gjør det med strømprisene?

NTE elektriker står foran en varmepumpe

Den varme og tørre sommeren vi har lagt bak oss, har gjort at vannstanden i norske vannmagasin er lavere enn på lenge. Faktisk er det slik at vi har hatt minimumsproduksjon i noen av kraftverkene våre, mens det i andre har vært full stans.

På grunn av dette, vil strømprisene øke noe - og da kan det være lurt å se på hva du kan gjøre for å redusere strømforbruket ditt noe. Vi har samlet noen gode tips til deg!

Oppvarming

​Ifølge Enova bruker vi mest strøm på oppvarming. Over halvparten av energiutgiftene i en enebolig går til oppvarming. Derfor er det både lurt og lønnsomt å ha et forhold til hvordan du varmer opp boligen din.

Varmepumper

​Varmepumpe er en effektiv varmekilde. Den vanligste typen varmepumpe i Norge, er luft-til-luft-varmepumpem som henter varme fra luften ute og blåser den inn i boligen din. Moderne varmepumper kan hente varme fra uteluften helt ned til -25 °C.

Trenger du varmepumpe?

NTE Elektro har mange gode varmepumpemodeller og kan gi råd om hva som passer huset ditt best! 

Har du allerede varmepumpe, vet du hvor viktig det er at den blir tatt godt vare på. I tillegg til at du bør støvsuge filtrene og vaske innedelen minst en gang i måneden, så ikke filtrene og registrerne tettes igjen, anbefaler vi en servicegjennomgang annethvert år. 

Bestill varmepumpeservice!

Automatisk senking av innetemperaturen

Varmer du opp huset ditt med panelovner, anbefaler vi deg å bruke enten en termostatstyrovn som automatisk skrur seg av når temperaturen er høy nok, eller å bruke en timer til panelovnene. Med en timer kan du for eksempel stille inn ulik temperatur på dagtid og nattestid. Det kan også lønne seg å senke temperaturen i rom som ikke blir brukt, eller ganske enkelt stenge dørene til rom som ikke blir brukt så du ikke bruker strøm på oppvarming.

Bytter du til sparetermometer, er det enkelt å tilpasse varmen etter døgnrytmen i familien. Varmen i gulvet og varmeovnene senkes automatisk når dere er på jobb og skole, og når dere sover - og justeres tilbake til komforttemperaturen deres resten av døgnet. 

Bestill nye ovner!

Belysning

Mange bekker små gjør en stor å! Den summen du bruker på å belysning i boligen din, utgjør lite - men det kan uansett være lurt å ha et bevisst forhold til det.

Bytter du for eksempel til dimmebrytere, kan du både spare strøm og tilpasse belysningen slik du vil.

Monterer du bevegelsessensor på lampene dine, slår de seg av når det ikke er noen i rommet.

Se hva vi tilbyr i ntebutikken.no!

Velg riktig strømavtale

Har du den strømavtalen som passer best til forbruket og behovene dine? Valg av strømavtale avhenger av hvor stort strømforbruk du har, og om du foretrekker en pris som følger markedet eller en pris som er forutsigbar. Noen er mest opptatt av at prisen er så lav som mulig over tid, mens andre er villige til å betale litt ekstra for forutsigbarhet.

Se våre strømavtaler!