Slik sparer du strøm i sommer

Sommerferien er like rundt hjørnet, og for mange betyr det færre folk på jobb på kontoret. Vi gir deg de beste tipsene til hvordan du kan kutte strømregningen i månedene som kommer!

Tomt kontor med flere kontorplasser

Har du ikke gjort det før, er det lurt å justere ned både vann- og strømforbruket nå som sommerferien står for tur. Her er det nemlig penger å spare!

1) Skru ned varmen

Når det blir sol ute, blir det sol inne, og du kan trygt senke innetemperaturen. I lokaler som ikke skal være i bruk noen uker, kan du godt redusere med 2-5 grader. Husk at det tar litt tid å få opp temperaturen til normalt nivå igjen etter ferien, så det kan være lurt å alliere seg med noen som kan stikke innom og justere til normaltemperatur igjen før sommerferien er over! Har dere varmekabler i noen av gulvene? Husk å skru ned varmen på dem også!

2) Slå av lys og teknisk utstyr

To skjermer med en skjermsparer som viser klokka

Det er lett å glemme av å slå av lyset, prosjektorer, PC-skjermer, TV-er, kopimaskiner, skrivere og annet teknisk utstyr når sommerferien er fem minutter unna. Ta en runde rundt på bygget og slå av det som slåes av kan. Hvis du installerer bevegelsessensorer på kontorene, vil lyset slå seg av automatisk når det ikke er noen i rommet. 

Vurder også hvor mye utebelysning du må ha på i de lyse sommernettene!

3) Slå av kranene

Ikke ta ferie med en dryppende kran på kjøkkenet! Sjekk at det ikke drypper eller renner vann fra kranene. Hvis det gjør det - bestill en rørlegger før ferien - det lønner seg!

4) Skru ned ventilasjonsanlegget

Når det er færre folk på jobb, trenger ikke ventilasjonsanlegget jobbe som det gjør når det er fullt på kontorene. Selv om du ikke velger å gå over til feriemodus på anlegget, er det penger å spare på at anlegget er i drift færre timer om dagen. Husk å stille tilbake anlegget når ferien er over, ellers blir det fort dårlig luft og dårlig stemning første arbeidsdag!

Tomt møterom bak en glassvegg

5) Steng vinduene

Vinduer som står på gløtt, gjør at ventilasjonsanlegget og varmeanlegget jobber helt unødvendig. Sørg for at alle vinduer er stengt når dere går ut i ferie.

6) Si ifra til kollegaer

Holder dere åpent i sommer, men rullerer på hvem som er på jobb? Husk å sørge for at de som er på jobb kjenner rutinene deres for strømsparing!

7) Send en e-post

Bruk to minutter på å sende en e-post til bedriftsrådgiverne i NTE og be om å bli kontaktet når du er tilbake fra ferien. Kanskje kan du med enkle grep holde strømregningen på samme nivå som det lå på i sommermånedene? 

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.