Solceller fungerer like godt på gamle og nye bygg

Enten dere har et eldre bygg eller planlegger å sette opp et nytt bygg, bør dere vurdere solceller.

Solceller på et flatt tak

Næringsbygg har ofte store tak- og veggflater som egner seg godt for solceller. Bestiller du en befaring av oss, kan vi hjelpe dere å se hvordan bygget kan utnyttes best mulig.

Solceller på taket

Det å montere solceller på bygget dere allerede er i, er en fin investering i bygningsmassen. Tilsvarende er det hensiktsmessig å ta med solceller inn i regnestykket hvis dere uansett skal bruke noe av vedlikeholdsbudsjettet på taket.

Både flate tak og skråtak uten vinduer er gode flater å montere solceller på. Det viktigste er å velge flater som får mye sol. Derfor bør du velge tak eller fasader hvor det ikke faller skygge. Trær, lysstolper og flaggstenger som kaster skygge reduserer produksjonen av solenergi. 

 Skråtak

Har dere skråtak eller taksteinstak, kan du velge mellom å legge solcellepanel på taket eller å ha bygningsintegrerte solceller. 

Har dere et relativt nytt tak, vil det lønne seg å legge solcellepanel utenpå det allerede eksisterende taket. 

Skal dere oppgradere eller bytte taket i løpet av den nærmeste tiden, vil det være hensiktsmessig å vurdere en integrert løsning; takplater som passer direkte inn i takkonstruksjonen. 

 Flatt tak

Har dere flatt tak, kan solcellepanelene monteres på stativ; vanligvis med annenhver rad mot øst og vest for å få mest mulig produksjon. Det er avgjørende å sjekke om taket tåler vekten av et solcelleanlegg i tillegg til vekten av snøen som faller vinterstid. Som oftest vil ikke dette være et problem. 

Solceller på fasaden

Solceller på fasade

Har dere store veggflater dere vil bruke til å produsere strøm, kan dere velge mellom utenpåliggende og innfelte solcellepanel. Det er viktig å huske på at det stilles spesielle bygningsmessige krav for glassfasader. Dette hjelper vi dere selvfølgelig å få riktig. 

Solceller på nye bygg

Skal dere sette opp et nytt bygg, er det hensiktsmessig å tenke på solceller allerede i planleggingsfasen. Er solcellene regnet inn i budsjettet, er det enklere å få gjennomført det. 

Ta kontakt!

Vil du vite mer om solceller? Ta kontakt med oss! Vi bistår dere med alt fra rådgivning til ferdigstillelse! 

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.