Solceller styrer strømforbruket

​Med enkle grep kan du redusere både nettleia og strømforbruket til bedriften din. Investerer dere i solceller på taket, kan dere redusere mengden strøm dere kjøper fra strømnettet.

Lager med mange store solceller på taket

Unngå effekttoppene

Mengden kilowatt du tar ut på én gang, altså det som kalles effekt, er utgangspunktet for nettleia til bedrifter. Mellom oktober og april betaler bedriftene et effektledd. Den timen i måneden hvor bedriften bruker mest strøm på én gang, er bedriftens effekttopp.

Som på alle andre områder i samfunnet, blir norske bedrifter mer digitale. Bankterminaler, kassasystemer, arbeidsprosesser og maskiner får raskt følge av stadig flere digitale nyvinninger. I tillegg til å forenkle arbeidshverdagen vår, har alle nyvinningene én ting til felles; De trenger strøm for å fungere.

Mange bedrifter har en effekttopp når alle ansatte kommer på jobb om morgenen. Når alle maskiner blir satt på samtidig, øker strømforbruket voldsomt. Hvis dere får senket effekttoppen, vil nettleia bli redusert deretter. 

Produser din egen strøm

Å produsere egen solenergi kan være én måte å senke effekttoppene på. Solceller produserer strøm av sollyset. Strømmen går inn i sikringsskapet ditt og erstatter den strømmen dere ellers ville kjøpt fra strømnettet. Jo mer strøm dere produserer, desto mindre må dere kjøpe fra strømnettet.

Eventuell overskuddsstrøm kan dere selge tilbake til strømnettet. Men det vil alltid være mest lønnsomt å bruke mest mulig av strømmen dere produserer selv, fremfor å selge den tilbake til nettet. Derfor lønner det seg å planlegge strømforbruket. Det å fordele strømforbruket utover flere av timene i døgnet, krever at du vet når du bruker strøm. Driver du en bedrift som har fleksible prosesser, har dere muligheten til å regulere energiforbruket. Dette kan dere gjøre manuelt, men det fins også en mengde systemer som kan hjelpe deg med styringen.

Styringsproduktene gir deg blant annet oversikten over utviklingen i energiforbruket. Du kan blant annet styre og optimaliserer inneklimaet i bedriften, slik at dere ikke bruker for mye strøm på det. Slik kan dere redusere både effekttoppene og strømforbruket, og dermed styrke bunnlinja i bedriften. 

I tillegg til at solcellene er med og dekker behovet ditt for strøm og oppvarming, er de både bærekraftige og nytenkende. Mer kortreist blir det ikke! 

Gå til Landstrøm til digitaliserte lokaliteter

Landstrøm til digitaliserte lokaliteter

Når SinkabergHansen nå elektrifiserer fire av oppdrettslokalitetene sine, er det godt nytt både for miljøet og for lokalsamfunnene.

Gå til Tar grep for å få ned strømregningen

Tar grep for å få ned strømregningen

Snart 20 år etter at borettslaget Elvebredden på Steinkjer ble bygget, begynte styret å se på hvordan de kan få ned strømregningen. Nå har en befaring vist at de kan redusere ...

Gå til Donerer teknisk utstyr til Ukraina

Donerer teknisk utstyr til Ukraina

Før jul ble 19 paller med utstyr for datakommunikasjon og radiosamband sendt fra NTEs lokaler i Steinkjer til Ukraina.

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.