Som natt og dag

– Da det ble vanskelig å se hva som lå i de nederste hyllene, skjønte vi at det var på tide å bytte lys, smiler Tom Børge Aunan.

To smilende menn i et butikklokale

Han er avdelingsleder hos VVS-grossisten Brødrene Dahl i Verdal og Steinkjer. Verdalskontoret åpnet dørene til de nye lokalene sine i industriparken på Ørin i 2006, og nå har de erstattet de gamle lyskildene sine med LED.

– Det har tydeligvis skjedd mye på lysfronten på de 17 årene, for forskjellen er kjempestor, sier Tom. 

Smilende mann i samtale med en mann vi bare ser ryggen på

Bedre arbeidshverdag

Jobben med å få lokalene lysere og hyggeligere, var det elektrikerne i NTE som fikk. De erstattet alle armaturene i taket og monterte nye lyskastere på fasaden og over inngangspartiet. Nå er så og si alt lys både innvendig og utvendig byttet ut, og det merker både de ansatte og alle kundene som er innom plukk-lageret. 

– Det er rett og slett mye triveligere både å jobbe og å handle her nå, mener Tom. 

Timingen kunne ikke vært bedre. I 2023 ble det forbudt å produsere og importere flere typer lysrør og lyspærer. Heldigvis fins det LED-erstatninger for de fleste av dem.

– Du kan fremdeles bruke de du har liggende, og du vil få kjøpt lysrørene og lyspærene en stund fremover, men det er lurt å forberede seg på å bytte dem ut med andre og bedre alternativer som LED, sier Åsmund Borgsø. 

Smilende mann i trøye med NTE-logoen på

Åsmund er servicekoordinator i NTE, og han har hatt ansvaret for prosjekteringen av lys-byttet hos Brødrene Dahl. Ved å bytte ut alle lyskildene med LED, sparer Brødrene Dahl 4,6 kilowatt hver time. 

– Ikke bare har LED-lys lengre levetid, men de kan også gi besparelser på strømregninga, sier Åsmund.

– Nå som vi ser alt i et nytt lys, kan vi ikke forstå at vi ikke gjorde dette tidligere, sier Tom, og legger til at han er svært godt fornøyd med jobben NTE har utført. - De var kjappe og leverte både på pris og oppfølging. Alt i alt er vi veldig glade for at vi fikk gjort dette! 

Snakk med oss om å bytte belysning!

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.