Spår rekordlave strømpriser ut året

Forrige uke endte strømprisen på rekordlave 2,7 øre/kWh - og nå forventer vi lave strømpriser resten av året. Det betyr lavere strømregninger for deg!

En pil i typen neo peker nedover

– Årsaken til de lave strømprisene er at vannkraftprodusentene må produsere mye strøm for å få plass til alt vannet fra snøsmeltingen, forteller Kristine Wormdal, som er leder for strøm- og energitjenester i NTE. 

Profilbilde av Kristine Wormdal

De store snømengdene i vinter gjør at det tar lang tid før all snøen er smeltet. Også utbyggingen av vindkraft i Norden medvirker til de lave prisene. Jo mer strøm som produseres, desto lavere blir strømprisene.

De lave strømprisene kommer etter alt å dømme ikke til å øke med det første.  – Så langt denne uka har prisen vært enda lavere enn forrige uke, sier Wormdal. – Onsdag var den nede i 1,93 øre/kWh.

Godt nytt for lommeboka

Wormdal forventer at prisene holder seg lave resten av året. 

– Hvis utviklingen fortsetter, tror vi strømmen kommer til å ligge på 13 øre/kWh i tredje kvartal, og på 23 øre/kWh i fjerde kvartal. 

Gjennomsnittsfamilien bruker 20 000 kilowattimer strøm i året. Med disse prisene, vil strømregningen mer enn halveres sammenlignet med fjoråret: Fra 7600 kroner i 2019 til 3000 kroner i 2020. 

Nettleie og offentlige avgifter kommer i tillegg.

Følg strømprisen i NTE-appen

I kundeappen finner du alltid en oversikt over spotprisen time for time for det neste døgnet. På den måten vet du alltid når strømmen er billigst, og du kan følge med prisutviklingen. Les mer om appen her.

Bilde av spotpris på nte appen

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.