Spar strøm i sommer!

Varme, lyse sommerdager gjør ikke bare noe med humøret vårt - det kan også gjøre underverker for strømregningen din! Her er 10 enkle strømsparetips fra oss til deg!

klesvask-2

Forhåpentligvis kan vi se frem til en sommer av det fine slaget, hvor vi kan tilbringe så mye tid utendørs som mulig. Da er det fint lite vits i å bruke mer penger på strøm enn nødvendig. Her er de beste tipsene våre til hvordan du kan bruke mindre strøm i sommer. 

  1. Skru ned temperaturen i varmekablene en grad eller to - eller kanskje enda mer hvis du reiser bort. Ikke fall for fristelsen til å slå varmekablene helt av! I tillegg til å varme gulvene, bidrar nemlig varmekablene til å tørke opp fukt på gulvene.

  2. Når sommernatta er lys nok, er det ingen vits i å tenne utelampene. Det er penger spart på å ikke gjøre noen verdens ting, det!

  3. Skru av lyset på rom du ikke er på; eller unngå å slå det på i det hele tatt. Når sola skinner og verden er lys nok fra før, er det kanskje ikke nødvendig å slå på lyset på stua når du skal se TV?

  4. Står varmeovnene på i sommervarmen? Skru dem ned eller slå dem av, du! Visste du forresten at du sparer ca 5% av oppvarmingskostnadene for hver grad du senker innetemperaturen?

  5. Når du er sommervarm i kroppen, trenger du kanskje ikke å dusje i så varmt vann som det du er vant til resten av året? Drar du på ferie, kan du gjerne skru ned varmtvannsberederen. Det blir ikke bakterier hvis vannet holder 65 grader.

  6. Flytt tørkestativet ut i stedet for å tørke klærne i tørketrommelen.

  7. Skal du reise bort? Husk å trekke ut støpselet til de elektriske husholdningsapparatene; for eksempel tv-en, vannkokeren og laderen til de elektriske tannbørstene. Da bruker du både mindre strøm og reduserer sjansene for brann!

  8. Bruk strømsparing som en unnskyldning til å grille så ofte som mulig! Grillmat er jo tross alt noe av det aller beste med sommeren!

  9. La oppvasken lufttørke i stedet for å bruke tørkeprogrammet på oppvaskmaskina. Den varme sommerlufta er god til mye - også å tørke våte kopper! Åpne døra til maskina på gløtt når vaskeprogrammet er ferdig, så tørker koppene på et blunk! 

  10. Planlegg høsten. Bor du i et eldre hus, kan du jo vurdere etterisolering og eventuelt nye dører og vinduer? Dårlig isolasjon, gamle vinduer og utette lister gjør at du bruker unødvendig mye strøm på å holde boligen varm. 

PS - i NTE-appen kan du følge med på strømprisene og se hvor mye strøm du bruker. Gjør det til en vane å stikke innom appen med jevne mellomrom og se om du kan justere strømforbruket ditt! 

Her kan du laste ned appen

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.