Steinkjerfestivalen

artist spiller gitar foran ivrige festivalpublikummere

NTE har vært sponsor for Steinkjerfestivalen helt siden festivalen så dagens lys i 2006. I dag er Steinkjerfestivalen en av Trøndelags største og mest profilerte årlige musikkfestivaler. Alt fra store internasjonale artister til de største og mest aktuelle norske artistene får boltre seg på de fire scenene, og dekker hele spekteret av følelser og musikkopplevelser. 

Glade tenåringsjenter på festival.

– Steinkjerfestivalen betyr mye for mange, og vi er stolte av å få være generalsponsoren deres, sier Marte Melhus, som er sponsoransvarlig i NTE. 

Namsosfestivalen

Folkehav på festival

Det tok bare to år for Namsosfestivalen å etablere seg som en av de store folkefestene i distriktet. Mye av suksessen ligger nok i filosofien om at de skal være en festival for alle mellom 18 og 100 år, og at de booker artister som er folkelige, aktueller og som skaper liv. 

Åge Aleksandersen og sambandet står på scenen og spiller foran et folkehav

– Vi har vært hovedsamarbeidspartner for Namsosfestivalen siden oppstarten i 2021, og vi syns det er veldig gøy å jobbe sammen med en aktør som lager så mye liv og røre både for namdalinger og tilreisende, sier Melhus. 

TSO - Trondheim Symfoniorkester & Opera

Inne i et tettpakket Nidarosdomen lyst opp i grønt.

TSO er en av landets største kulturinstitusjoner, og sammen har vi de siste to årene arrangert Lyskonsert i Nidarosdomen sammen hver oktober. Konsertene er en kveld for de store kontrastene; med musikk fra flere tidsepoker, med fullt orkester og ulike instrumentsammensetninger. Den prisbelønte lyssettingen, som er utført av NTEs elektrikere, kompletterer opplevelsen.

Symfoniorkester med dirigent inne i Nidarosdomen

– Det å arrangere lyskonsert når vi står på terskelen til de mørkeste månedene i året, har blitt en fin tradisjon, sier Melhus.

Framtidsfredag

Et rom hvor en kvinne står på scenen foran mange tilskuere som sitter ved bord med hvite duker

De to siste årene har over 3000 deltatt på Framtidsfredag; en konferanse bygd opp av en rekke spennende foredrag, workshoper, kurs og debatter. Konseptet er enkelt; Du velger selv hva du vil være med på, og setter sammen ditt eget konferanseprogram - akkurat som på en festival. Framtidsfredag arrangeres fredag under Steinkjerfestivalen; midt i hjertet av Steinkjer. 

Ideen om Framtidsfredag oppsto i et samarbeid mellom Steinkjerfestivalen, SpareBank1 SMN og NTE. 

Smilende dame med langt går holder telefonen i hånda

– Etter bare to år har Framtidsfredag blitt en dag ingen ønsker å gå glipp av, og for oss har det blitt en viktig arena for å vise frem at det er mye spennende som skjer på Innherred. 

Festningen

DJ på jobb inne i et diskotek

Festningen er Midt-Norges største musikkfestival, og den arrangeres på Kristiansten festning - en unik festivalarena med en fantastisk utsikt over byen. At alle gode ting er tre, kan Festningen gå god for; for tredje gang festivalen ble arrangert, hadde de 18 000 publikummere. 

Smilende ung dame blir sminket med glitter av en dame med langt hår som står med ryggen til kameraet

– Festningen har blitt et must for mange; både studenter og fastboende i Trondheim, sier Melhus. – Som med de andre store sponsoratene, er også Festningen en fin aktør å samarbeide med.

Stiklestad

To menn og to kvinner i kostymer fra Spelet om Heilag Olav

Museene Arven, langhuset og Spelet om Heilag Olav. NTE har hatt en sponsorrolle på Stiklestad i mange år. 

Jublende ungdommer holder opp hver sin vannflaske

Stiklestad er sentralt i Trøndelag, og vi har et godt sponsorsamarbeid med dem, forteller Melhus. - De har vært dyktige til å videreutvikle seg, og Olsokdagene og Spelet er et must for mange historieinteresserte.

Hva får kundene våre igjen for dette? 

Vi mener selv at alle de store sponsoratene våre er arrangement som er fine å tilby kundene våre. 

– Ikke bare er sponsoratene våre med og sikrer at det skjer ting i Trøndelag, men NTE-kundene får alltid tilbud om rabatterte billetter til disse arrangementene, sier Melhus. 

Tilbudene finner du ofte i Mitt NTE-appen.

Her kan du laste ned appen

Og alle disse arrangementene er grunnleggende forutsetninger for livskraftige lokalsamfunn. Det sier seg selv at det er enklere å bli boende, drive næringsliv og å flytte til et sted hvor det er liv og røre. Kulturopplevelsene binder oss sammen, skaper identitet og gir oss felles erfaringer. Det er verdifullt i seg selv - og det er verdifullt i jobben med å utvikle Trøndelag til kommende generasjoner. 

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.