Tid for uteliv

Har du ikke stikkontakter ute? Nå er det på tide å få gjort noe med det!

To damer sitter ute på et bord med en stikkontakt på bordet

Endelig har sommeren kommet og det er igjen deilig å være ute. Enten du driver med hagestell eller avslapping, er det lurt å ha utendørs stikkontakter. På godværsdagene ønsker vi å være ute. Noen liker best å sitte på terrassen å høre på radioen, mens andre gyver løs på hagearbeid og utendørs vårrengjøring. Og har du tenkt på robot-gressklipper? Da trenger du også en utstikk til laderen.

Nå snakker vi igjen med naboene, og er det fint å kunne invitere til spontant kaffeslabberas med nystekte vafler. Ingen har lyst til å være inne, men har du strøm ute kan vaffelstekeren ta del i praten mens vaffeljernet gjør jobben. Lite smaker så godt som varme og nystekte vafler, og det er akkurat passe uhøytidelig til spontane sammenkomster.

Person vasker terrasse med høytrykkspyler

Elektrisk uteliv

Vårt elektriske liv er med oss også utendørs. Vi hører på radio, ønsker å lade telefonen og kanskje frister det med en terrassevarmer som kan forlenge de gode sommerkveldene. Elektriske griller er blitt svært populære, ja mange borettslag har forbud mot kullfyrte griller. På ettersommeren kan det være fint med litt ekstra lys om kveldene. Og til alt dette trenger du utendørs stikkontakter. 

— Det er lurt å tenke gjennom hva du skal bruke strøm til utendørs før du bestiller montering av utekontakt. Vi kan hjelpe deg med å avgjøre hvor stor kapasitet kursen bør ha. For å slippe lange skjøteledninger kan det ofte være lurt med flere kontakter, slik at du kan dekke alle sider av huset og eiendommen, sier markedsområdeleder Georg Grongstad i NTE Elektro.

Utendørs vårrengjøring

Stadig flere verktøy og utstyr blir elektrisk. Gressklipper, kappsag, høytrykkspyler, kantklipper og løvblåser kan godt være elektriske. Da bråker de mindre og du slipper å forstyrre naboene. Du kan dermed utføre arbeidet når det passer for deg. Bruker du maskiner med stor maskinkapasitet, eller flere ting brukes samtidig, er det viktig at kursen har god nok kapasitet. 

— Selv om man ikke bruker større verktøy ofte, er det greit å legge opp 16-ampers kurser, slik at de tåler også kraftige maskiner, sier Gronstad videre. Han forteller at det ikke er lov til å legge opp utendørs stikkontakter selv. Både på grunn av at det skal monteres jordfeilbryter og andre krav til utførelse, skal det gjøres av faglærte. 

Bestill elektriker i vår nye bestillingsløsning

Nå har vi lansert «Min Elektriker» - en bestillingsløsning som gjør at du ikke trenger å kontakte oss på dagtid for å bestille elektriker. Finn den elektrikeren du selv ønsker, til den datoen og tidspunktet som passer deg best, og forklar kort behovet ditt, så tar vi kontakt.

Bestill tid hos elektriker her

Dame vasker bil med høytrykkspyler