Kablet tilkobling

Hva kan vi hjelpe deg med?

Tv og internett

Nettverkskortet må være Gigabit Ethernet for hastigheter fra 100 Mpbs. Nettverkskabel må være CAT-5E eller CAT-6.

Nettverkskortet må være såkalt Gigabit Ethernet for hastigheter fra 100 Mpbs og oppover. Nettverkskabelen må være CAT-5E eller CAT-6 for å støtte større hastigheter.

For å være sikker på at problemet ikke skyldes enn "tyv" i ditt nettverk, er det lurt å slå av av det trådløse nettverket og koble fra andre enheter for å sjekke om problemet løser seg da. Da sikrer du  at ingen andre enheter stjeler kapasitet, og på den måten er årsaken til at du opplever lav hastighet.

Forsikre deg gjerne om at programmer som krever mye bredbåndskapasitet ikke er aktiv på maskinen du opplever dårlig hastighet med. Dette kan for eksempel være fildelingsprogrammer eller antivirusprogrammer.

En del ganger kan problemet være knyttet til en spesiell enhet, om du har mulighet er det derfor fint om du kan teste om problemet er det sammen også på andre enheter. Opplever du kun dette på en spesifikk PC/Mac vil ofte en restart av denne løse problemet.

Utfør en full restart av hjemmesentralen ved å bruke en binders eller en nål til å trykke inne resetknappen på hjemmesentralen.Hold inne i 20 sekunder til den restarter. Resethullet finner du på baksiden av hjemmesentralen.