Vår bidrag for likestilling mellom kjønnene
De siste årene har kvinneandelen i NTE ligget på rundt 15 prosent. Det er et altfor lavt tall. Til tross for at vi jobber systematisk med å øke kvinneandelen i alle selskapene i NTE, var bare 20 prosent av de nyansatte i 2019 kvinner.
Vår bidrag for likestilling mellom kjønnene
NTE vil fortsatt jobbe aktivt med å øke kvinneandelen og antallet kvinnelige ledere i konsernet. Vi tror at en av nøklene er å synliggjøre at kraftbransjen er en attraktiv bransje for alle. Vi arbeider med fornybarenergi og digitalisering; to av svarene på fremtidens utfordringer. Vi har arbeidsoppgaver innenfor et bredt spekter. Hos oss har vi behov for fagarbeidere, humanister, ingeniører, matematikere, selgere og økonomer - for å nevne noen.
Vi er fornøyd med at vi har lyktes med å rekruttere kvinner inn i ledende roller i konsernet, men dessverre ser vi at det fortsatt er krevende å få ansatt kvinner i fagarbeiderstillinger. For å øke kvinneandelen har vi et aktivt samarbeid med utdanningsinstitusjoner på videregående og høgskole- og universitetsnivå. I 2019 hadde vi seks kvinnelige lærlinger i konsernet. Mange lærlinger blir fast ansatt etter at deres utdanning mer over, og håpet vårt er at dette over tid skal bidra til men bedre kjønnsbalanse i konsernet.
I tillegg har vi en traineeordning, hvor vi alltid har én mannlig og én kvinnelig trainee. Disse er en viktig kilde for rekruttering til lederjobber og nøkkelstillinger. Vi har kvinner i sentrale roller innen blant annet miljø, digitalisering og kraftsalg, men konsernledelsen besto ved utgangen av 2019 av fem menn, etter at den kvinnelige konserndirektøren for organisasjonsutvikling fratrådte stillingen før sommeren.
I styret for NTE AS er det overvekt av kvinner blant nde aksjonærvalgte medlemmene; med tre av fem nkvinnelige styremedlemmer. Også i datterselskapene NTE Marked og NTE Energi har vi kvinner både i nledergruppene og i styrene