5 enkle tips for å få bedre wifi

Har du dårlig nett i noen av rommene hjemme? Heldigvis er det meste løsbart!

gutt sitter i sofa med nettbrett

Her er tips til noen enkle grep du kan ta for å få bedre nett!

1. Ikke gjem bort ruteren

Hvis ruteren din står i kottet, inne i en tv-benk eller bak en betongvegg, kan wifi-signalet bli dårlig. Ruteren fungerer best når den får stå fritt. En god tommelfingerregel er at du bør kunne se ruteren fra de plassene i huset hvor du oftest bruker PC-en, laptopen, nettbrettet og telefonen din.

2. Bytt frekvens og nett

Mange rutere og hjemmesentraler bruker 2,4 GHz frekvensbåndet, men 5 GHz gir høyest hastighet. Prøv å bytte til 5 GHz - det tar bare noen tastetrykk. 

Her kan du sjekke hvilket frekvensbånd ruteren din har, og eventuelt bytte det.

Hvis du har 5 GHz og opplever dårlig hastighet, kan det skyldes dekningen. Da kan du prøve å flytte ruteren (se punkt 1).

Det er ikke alltid hjemmesentralen din velger å koble seg til det nettet som er best der du er. Det fikser du enkelt på Mine sider. Gå inn på “Avanserte internettinnstillinger” og så “Wifi-innstillinger”. Skru på valget “Wifi-bånd”. 

3. Bytt ut gammelt datautstyr

Eldre datautstyr støtter ikke alltid de høyeste hastighetene vi kan by på, og de fungerer ofte bare på 2,4 GHz. Nye rutere, pc-er, nettbrett og telefoner klarer å utnytte hastigheten bedre.

4. Kable når du kan 

Har du stasjonær PC eller spillkonsoller? Hvis du kobler dem med nettverkskabel, frigjør du kapasiteten på wifi-en til de trådløse enhetene dine.

5. Test et mesh-nettverk

Ofte er det planløsningen i boligen, byggematerialene og størrelsen på boligen som har innvirkning på hvor stor rekkevidde wifi-signalet har. Jo større bolig og jo tykkere veggere, desto større sjanse er det for at wifi-signalet trenger litt hjelp.  Et mesh-nettverk er ganske enkelt flere wifi-forsterkere som du kan plassere rundt omkring i boligen din for å få et raskt og stabilt wifi-signal overalt. Snart lanserer vi Altibox Wifi Overalt, hvor du kan leie wifi-punkt av oss og sikre deg like godt nett enten du er i kjelleren eller på loftet. 

Her kan du lese mer om Altibox Wifi Overalt.

PS - ikke kims av det eldste trikset i boka; nemlig å slå av og på hjemmesentralen! En omstart kan ofte være nøkkelen til å få kjappere nett.

Hei 👋 Gjerne chat med oss dersom du trenger hjelp.