7+1 gode grunner til å investere i en hjemmelader

Lader du elbilen din med en skjøteledning i en stikkontakt? Etter å ha lest denne saken, ser du verdien av å ha en egen elbillader.

Tesla som lader batteriet gjennom en Zaptec lader montert på veggen

Lader du i en vanlig stikkontakt, risikerer du nemlig økt brannfare, elektrisk sjokk og overbelastning av det elektriske anlegget. I tillegg tar det mye lengre tid å lade bilen enn hvis du bruker en smart ladestasjon.

1. Passer alle ladbare biler

ZAPTEC HOME passer alle typer ladbare biler. Det betyr at du ikke trenger å være redd for at du må bytte ladestasjon hvis du bytter bil eller får besøk av noen som vil lade.

2. Trygg lading

Med den nye ZAPTEC HOME elbilladeren, lader du både sikrere og raskere enn om du lader med en vanlig stikkontakt.  Lader du med en vanlig stikkontakt, kan du risikere både brann og elektriske støt. Hvis det elektriske anlegget ditt ikke er tilpasset elbillading, kan du risikere å overbelaste strømnettet i boligen din.  

I tillegg til at ZAPTEC HOME har innebygd jordfeilbryter, har laderen fase- og lastbalansering. Det vil si at du får optimal ladehastighet.

3. Enkelt å utvide til en ekstra ladestasjon

Det er enkelt å utvide ZAPTEC HOME med et nytt ladepunkt som deler på strømmen. Det betyr at du kan lade to biler samtidig. Da slipper du å prioritere hvilken av bilene du skal lade.  

Tesla lades av Zaptec billader montert på vegg

4. Lavere kostnader, maks effekt 

Ladestasjonen gir deg maks ladehastighet ut fra kapasiteten på strømnettet og hastigheten bilen din kan lade med. Med opptil 22 kilowatt effekt lader du 100 kilometer på en time.

Det betyr at bilen lades nesten ti ganger raskere enn i en stikkontakt.

5. Kontroll på strømforbruket

Om få år kan strukturen på strømprisene bli endret, og strømmen kan bli dyrere. Da er det ekstra viktig å være bevisst på strømforbruket ditt. Skytjenesten ZapCloud, som følger med ZAPTEC HOME, gir deg oversikt over strømforbruket ditt og hvor mye det har kostet å lade bilen.

6. Sikker investering

Investerer du i en privat ladestasjon, investerer du samtidig i boligens verdi; enten det er hjemme hos deg selv eller på hytta eller sommerhuset.

7. Del ladestasjonen med flere brukere

Deler du ladestasjonen med flere brukere, for eksempel leieboeren, kan du bruke RFID-brikke eller app for tilgangskontroll. Ladestasjonen registrerer hver ladesyklus på hver enkelt bruker i skytjenesten ZapCloud. På den måten får du oversikt over strømforbruket og kostnadene relatert til lading på hver bruker. 

8. Premiumpakken

Oppgraderer du til premiumpakken til ZAPTEC HOME, får du tilgang til funksjonene smart økomodus og sikringsvern. Med smart økomodus velger du når du ønsker bilen ferdig ladet neste dag og ladestasjonen finner det billigste tidspunkt for å starte ladingen.

Med sikringsvern kan du lage middag, vaske klær og lade bilen når du ønsker uten å tenke på sikringen. Lading justerer seg etter husets forbruk.

To NTE ansatte lader elbil utenfor NTE sine lokaler

Visste du dette?

  • Ved utgangen av 2018 var det over 200 000 registrerte elbiler i Norge. Det er 7,2% av alle personbilene i landet.

  • Det er 14 000 registrerte elbiler i Trøndelag. Det utgjør nesten 6% av den totale bilparken i Trøndelag

     

  • I Trondheim er det nærmere 7400 elbiler.

  • 1 av 4 elbiler i Norge er Nissan LEAF, etterfulgt av Volkswagen e-Golf, Tesla Model S og BMW i3. 

Kilde: elbil.no 

Her kan du bestille ZAPTEC HOME!