Alt og alle på nett

Noe av det første Tom og Karianne sjekket da de vurderte å kjøpe seg nytt hus, var hvor raskt internett de kunne få der. 

Mor og datter som ser på en iPad sammen

– Det var jo ikke avgjørende for om vi skulle kjøpe huset eller ikke, men det var absolutt et pluss da vi fant ut at vi kunne få fiberbredbånd. Vi er rett og slett avhengige av god og stabil nettilgang, sier paret.

De har valgt den kjappeste hastigheten NTE tilbyr, nemlig 1000/1000 Mbps.

Nett er en nødvendighet

Tom Gudbrandsen, Karianne Eriksen og barna Oliver og Hannah bor på Tranaskogen i Steinkjer, og bruker som mange av oss mange duppeditter som er koblet opp mot internett.

– Skal vi se, smiler Tom, og begynner å ramse opp. – Varmepumpa er koblet opp mot internett. Det samme er de to tv-ene våre, lydanlegget vårt, de tre nettbrettene, de fire Mac-ene og PC-ene, de tre telefonene og X-boxen. Ja, også smartklokka mi, da. God netttilgang er rett og slett en nødvendighet for at hverdagen skal gå mest mulig sømløst.

Paret begynte med en internetthastighet på 100/100 Mbps, altså en linje hvor både nedlasting fra og opplasting til internett går med 100 megabit per sekund.

– Vi merket raskt at vi trengte en kjappere linje, forteller Tom. – Det gikk ikke lang tid før vi gikk opp til 500/500 , og deretter var vegen til 1000/1000 kort. Prisforskjellen var så liten at vi klinte til med den raskeste hastigheten NTE tilbyr.

Sjekk om du kan få fiberbredbånd fra NTE!

Skolearbeid, jobb og moro

Far og sønn sitter i en sofa med hver sin laptop

Både de voksne og barna er glade i å spille og å se på filmer og serier, og det blir fort dårlig stemning hvis nettet ikke fungerer.

– Karianne og jeg er jo gamle nok til å huske et liv før internett, så vi klarer å finne på noe annet å gjøre, men ungene blir fort gående og sparke småstein hvis nettet er nede, sier Tom.

– I alle fall hvis det er dårlig vær og vi ikke har noe å gjøre, skyter Oliver inn, og legger til at han er glad i å sykle, trene crossfit, leke i snøen og gå på ski også. – Jeg sitter ikke bare og spiller altså!

Familien bruker ikke internett bare til underholdning og avkobling, men også til jobb og skolearbeid.

Både Oliver og Hannah går på Steinkjer skole, og alle elevene har fått hver sin iPad. iPaden brukes både i undervisning og til hjemmelekser.

– Skolen forutsetter jo nesten at vi har internett hjemme, sier Karianne.  – Det ville vært tungvint og tatt lengre tid å levere inn leksene på en sen internettlinje, mener hun.

Tom jobber som digital markedsfører, og gjør gjerne unna litt jobb hjemmefra - både på dagtid og på kveldstid.

– Jeg syns det er kjekt å kunne jobbe litt fra sofakroken, sier Tom.

Karianne er sykepleier i Steinkjer kommune, og studerer ved Nord Universitet i tillegg, så også hun bruker nettet flittig.

Sittende gutt med hodetelefoner og en laptop i fanget

Bruker nettet til alt

Familien på fire bruker ofte nettet samtidig.

Mens ungene slapper av med litt spilling eller ser på TV eller YouTube, får de voksne gjort unna litt jobbing.

Men to dager i uka har ungene totalforbud mot både spilling og andre aktiviteter både på iPad og på PC. I tillegg har familien regler for skjermtid også ellers i uka.

– Vi er vel som foreldre flest og syns det er deilig at ungene finner iPaden eller X-boxen på morgenen i helgene, men de må kunne klare å finne på noe som ikke handler om skjerm også, sier Karianne.

– Det er viktig for oss at ungene blir trygge på å bruke internett, sier Tom.

– Vi sitter ofte sammen med ungene når de bruker nettbrettet så vi kan lære dem hva de får lov til å se på og ikke.

– Nettbrett, PC-er, mobiltelefoner og strømmetjenester gjør at vi kan velge og vrake i både underholdning og informasjon. Jeg kan ikke se for meg en hverdag uten kjapt og stabilt nett!

Sittende jente med røde hodetelefoner og en iPad i fanget

Er du ikke fiberkunde? Sjekk om du kan få fiberbredbånd fra oss her:

Sjekk om du kan få fiber her

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.