Bedrifter kan raskt tape hundre tusen i året på dårlig internett

Stadig flere bedrifter går fra å lagre data på egne PCer og servere til å benytte effektive skytjenester til telefoni, video, programvare og lagring, sier Roger Gjersvold, salgssjef i NTE. - Arbeidsoppgaver som legger beslag på internettkapasiteten, kan gjøre nettforbindelsen tregere og gi oss alle en mindre effektiv arbeidsdag.

Sjekkliste der en person haker av at han kaster bort tiden sin

Tregt nett kan bli dyrt for småbedrifter

I følge NTE kan nettventing koste små og mellomstore bedrifter tusenvis av kroner i året. Tankeeksperimentet til NTE tar utgangspunkt i at arbeidstiden til hver ansatt koster 700 kroner i timen. Dersom 15 ansatte må vente i gjennomsnitt 3 minutter per dag - altså én time i måneden - på grunn av ustabilt internett, vil dette koste bedriften over 120.000 kroner i året til sammen. I tillegg til at ventetiden kunne ha vært brukt på andre inntektsbringende oppgaver, er nettventing og dødtid frustrerende for både ansatte og kunder.

Det amerikanske nettselskapet Amazon anslår at så lite som et sekunds nedetid på én nettside koster selskapet 1,6 milliarder dollar i redusert omsetning hvert år.

Mangedobling av datatrafikken

- Strømming av film og musikk, videokommunikasjon og skytjenester er noen av de viktigste driverne for økt bruk av båndbredde, sier Roger Gjersvold. - Stadig mer av det vi gjør i det daglige, både privat og på jobb, handler om data. En stabil og rask internettforbindelse har utviklet seg til å bli en like viktig del av infrastrukturen vår som tilgangen på strøm og vann. Ferske tall viser at kundene deres bruker 80 prosent mer båndbredde enn for halvannet år siden. Selskapet forventer en økning på ytterligere 40 prosent i utgangen av året og det antas at datatrafikken i 2020 vil være hundre ganger høyere enn i 2005. - Den kraftige veksten i datatrafikk er én av årsakene til at flere bedrifter velger fiberbredbånd for å få bredbånd med mer kapasitet og høyere hastigheter, fortsetter Gjersvold. Han legger til at fiberbredbånd med god kapasitet gjør det mulig å gradvis flytte lokale IT-systemer over til nettskyen slik at bedrifter er godt rigget for fremtiden.

Fem gode grunner til å velge fiberbredbånd

1. Stabil forbindelse uten nedetid og venting

Med fiberbredbånd får bedriften stabil og lynrask nettforbindelse som reduserer venting og nedetid. Avhengig av behovet, kan du få ulike oppetidsgarantier sammen med fiberbredbånd. NTE har flere kunder som opplever 100% oppetid over år.

2. Du får den hastigheten og kapasiteten du trenger

Fiberbredbånd har nærmest uendelig kapasitet og kan overføre data i høyere hastighet enn for eksempel bredbånd over telefonlinjen. Med fiberbredbånd får du en egen internettlinje som håndterer store mengder data helt uavhengig av kapasiteten til teleoperatørens sentral eller nettbruken til andre kunder i området. 

3. Reduserte kostnader

Fiberbredbånd gir forutsigbare utgifter i form av en fast pris per måned uansett bruk. Med fiber får bedriften også mulighet til å utvide kapasiteten og hastigheten uten å måtte investere i kostbart utstyr. Ved å ta i bruk skytjenester over fiberbredbånd, kan også driften effektiviseres og redusere utgifter til IT-utstyr og vedlikehold.

4. Bedre sikkerhet

Fiber er sikrere enn andre typer bredbånd og svært vanskelig å tappe eller hacke seg inn på. Fiberlinjen er dedikert til hver kunde, noe som gir sikker og stabil dataoverføring.

5. Investering i fremtiden

Stadig flere maskiner og intelligent utstyr kobles til og styres via nettet. Dette kalles The Internet of Things eller IoT. Skytjenester og IoT forutsetter en stabil og rask nettforbindelse. Med fiberbredbånd er små og store bedrifter godt forberedt på fremtidige kapasitetsbehov og utfordringer.

Fakta om fiberbredbånd

​Visste du at...

  • datasignalene i fiberbredbånd overføres med lysets hastighet via sendere som genererer infrarødt lys.​

  • Fiber overfører datasignalene synkront, som betyr at filer og data lastes like fort opp- og ned fra internettet​

  • fiberbredbånd leveres med redundans. Det vil si at dersom det skulle oppstå brudd i forbindelsen, sendes datasignalene en annen vei og du er sikret oppetid​

  • kjernen i fiberen består av glass som isolerer og ikke lar seg ikke påvirke av ytre faktorer som interferens fra elektronisk utstyr.​

  • fiber påvirkes ikke av temperatursvingninger slik som telefonkabler av kobber og kan til og med legges under vann.​

  • teorien er det ingen begrensninger for hastigheten som leveres via fiberbredbånd.​

Gå til Full frihet med Altibox-appen

Full frihet med Altibox-appen

Enten du reiser på hytta eller blir hjemme i vinterferien - med Altibox-appen kan du se det du vil, når du vil og hvor du vil!

Gå til Landstrøm til digitaliserte lokaliteter

Landstrøm til digitaliserte lokaliteter

Når SinkabergHansen nå elektrifiserer fire av oppdrettslokalitetene sine, er det godt nytt både for miljøet og for lokalsamfunnene.

Gå til Tar grep for å få ned strømregningen

Tar grep for å få ned strømregningen

Snart 20 år etter at borettslaget Elvebredden på Steinkjer ble bygget, begynte styret å se på hvordan de kan få ned strømregningen. Nå har en befaring vist at de kan redusere ...

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.