Derfor bør dere velge solceller

Stadig flere næringsbygg får installert solceller. Hva er motivasjonen for å bruke egne takflater til å produsere energi? 

Tak med solceller

Salget av solceller har skutt i været de siste årene. Langt de fleste av solcelleanleggene legges på næringsbygg, som har store takflater som egner seg godt til å montere solcellepanel på. 

Vurderer dere solceller? Her er 5 gode grunner til å se nærmere på det! 

1. Lavere strømregning

Næringsbygg har ofte store tak med plass til store solcelleanlegg. Med et solcelleanlegg på taket, produserer bygget strøm som dere bruker selv. Det betyr at dere i perioder kan dekke deler av strømforbruket deres med egenprodusert strøm. I tillegg kan dere tjene penger på å selge den strømmen dere ikke klarer å bruke selv, tilbake til strømnettet. 

2. Kan redusere nettleia

Mange bedrifter og eiendomsutviklere har en nettleie som beregnes ut fra forbrukstoppene. Det vil si at dersom dere bruker mye strøm på én gang, får dere høye forbrukstopper som gir en høyere nettleie. Bruker dere egenprodusert strøm, holder dere forbrukstoppene ned og nettleia lavere. 

3. Bedre energimerking

Alle næringsbygg over 1000 kvm skal ha en gyldig energiattest som viser bygningens energistandard. Energiattesten, som gjelder i 10 år, er obligatorisk ved salg eller utleie av bygget. Energimerket består av en energikarakter og en oppvarmingskarakter, som viser om bygningen er energieffektiv, og om den har et oppvarmingssystem som gjør det mulig å varme opp bygget med fornybar energi uten bruk av elektrisitet, olje eller gass. 

I tillegg til å spare penger på strømregningen, vil solceller på taket gi dere en bedre energimerking. Og pengene dere sparer på strømregninga, kan dere for eksempel bruke til å finansiere enda flere klimavennlige løsninger som gir en enda bedre energimerking?

Solceller mot klar himmel

4. BREEAM-NOR-sertifisering

BREEAM-NOR er den norske varianten av den internasjonale BREEAM-standarden, og er Norges mest brukte miljøsertifiseringssystem for nybygg og større rehabiliteringer. Tenker dere på å bli sertifisert, vil solceller kunne være et konkret tiltak innen Energi-kategorien. 

5. Enkelt og effektivt

I takt med at etterspørselen har økt, har prisene gått ned. Samtidig har solcellene blitt mer effektive og produserer flere kilowattimer med strøm enn for bare noen år siden.

Solcelleteknologien er velutviklet og enkel. Dagens anlegg har en levetid på 30 år, og trenger lite vedlikehold. 

Solceller er rett og slett en trygg investering som gir dere langt flere fordeler enn selve energien dere produserer selv! 

Vil du vite mer om solceller? Ta kontakt med oss! Vi bistår dere med alt fra rådgivning til ferdigstillelse! 

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.